Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

30 Milyon Dolarlık Şanghay Tabanlı Kripto Para Fonu, 2019 Yılında Piyasaya Sürülecek

Şanghay menşeli bir kripto para yönetim ve danışmanlık şirketi, Hong Kong içerisinde ismi verilmeyen lisanslı bir varlık yönetim firması ile yeni bir kripto para trading fonu kurmaya hazırlanıyor.

Kripto Para Trading Fonu: Arbitraj Stratejisi

China Knowledge kaynağının aktardığı habere göre, Şanghay merkezli bir dijital varlık yönetim firması olan Point95 Global, ismi haberde geçmeyen bir lisanslı varlık yönetim firması ile, kripto para trading fonu piyasaya sürmek için ortaklık imzaladı.

Özel fon temel olarak profesyonel yatırımcıları hedef alacak ve”arbitraj trading stratejileri” kullanacak. Stratejiler arasında eş zamanlı şekilde kripto paralarla ilgili finansal araçları short veya long şekilde alıp satmak yer alıyor.  Point95 Global fon için yardımcı danışmanlık rolünü üstlenirken, ismi verilmeyen Hong Kong merkezli varlık yönetim firması da fon dağıtımından ve fon yönetiminden sorumlu olacak. Fonun ilk olarak 30 milyon dolar ile başlayacağı bilinmekte.

Hong Kong ise bu esnada kripto para birimlerine çok sert bir şekilde yüklenmeye devam ediyor. Bölgenin finansal regülatörü geçtiğimiz günlerde kripto para fonlarının da özel lisanslar almasını şart koşmuştu. Haberde yer alan bilgilere göre Point95 Global’in piyasaya süreceği fon da yasalara uymak zorunda ve yakında lisans alması bekleniyor.

Piyasa Düşerken Fonlar Yükseliyor

Kripto para hedge fonları özellikle 2018 yılının başından beri inanılmaz bir hızla artmaya başladı ve ayı piyasasının hakimiyetine rağmen sayılarında hala bir artış yaşanıyor. Circut Capital’in araştırmasına göre piyasada yaşanan son fiyat hareketi insanların dikkatini fiyat yerine daha önemli bir şey olan ”gerçek kabullenme ve kullanım” unsurlarına çekti ve hedge fonlarının büyümesindeki temel nedenlerden birisi de bu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment