Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP, Ethereum’u Geçerek Tekrardan İkinciliğe Yerleşti

Kripto para piyasası geçtiğimiz Çarşamba günü akşamından beri çok ağır bir ayı piyasası etkisinde ve piyasa hacmine göre top 10 arasında yer alan kripto para birimleri de bundan payını ciddi bir şekilde almakta. ”Körler ülkesinde tek gözlü adam kral olur” ifadesinde var olan durum, son iki gündür kripto para piyasasında da etkili bir durumu özetler nitelikte. Neredeyse bütün kripto para piyasası düşüş yaşarken, bunların arasında diğerlerine kıyasla daha az düşüş yaşayanlar ‘yükselmeye’ devam ediyor.

Günün erken saatlerinde üçüncü sırada yer alan XRP kripto para birimi, Etherum’un kendisine kıyasla çok daha fazla değer kaybı yaşaması üzerine ikinci sıraya yerleşti ve Bitcoin’in yanında yerini aldı. Basın saatine göre Ethereum %12,52‘lik düşüş nedeniyle 180 dolardan işlem görmekte ve toplam piyasa hacmi açısından 18.639 milyar dolara geriledi.

XRP ise basın saatine göre daha az bir düşüş olan %8,83’ten muzdarip olup, 0,46 dolara kadar geriledi ancak XRP‘nin piyasa hacmi Ethereum’dan çok düşük bir farkla, 18,671 milyar dolar seviyesinde gezinmekte.

Dün yaşanan sert düşüş, kripto para piyasasının toplam hacim açısından 25 milyar dolara yakın değer kaybetmesine neden olmuştu. Bunun en büyük sebeplerinden birisi olarak gösterilen Bitcoin Cash hard fork’u ve Craig Wright‘ın Bitcoin fiyatını 1.000 dolara indirme tehdidi, piyasaları kaosa sürüklemeye ve germeye devam etmekte. Beklenen hard fork 15 Kasım tarihinde gerçekleşecek ve neredeyse bütün kripto para topluluğu söz konusu ‘bölünmeye’ ve sonrasında gelişecek olaylara odaklanmış durumda.

Total market capitalization, 24-hours | Source: coinmarketcap

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment