Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meltem Demirörs: Kurumsal Yatırımcılar Piyasadan Çıkmaya Başladı

CoinShares’in CSO’su, CNBC’ye bir röportaj vererek kripto para piyasasında yaşanan düşüş hakkında bazı yorumlar yaptı. Kendisinin açıklamalarına göre piyasada düşüş yaşanmasının sebebi, kurumsal yatırımcıların piyasadan para çekmeye başlamış olmaları.

Kurumsal Çıkış

CNBC’nin Fast Money programına katılan CoinShares CSO’su Meltem Demirörs, Bitcoin Cash forkunun da piyasayı olumsuz yönde etkilemiş olabileceğini düşünüyor ve şöyle söylüyor:

“Ne zaman bir hard fork olsa işler garipleşmeye başlıyor. Bence insanlar riske girmemek için piyasadan çıktılar.”

Geçtiğimiz gün paylaştığımız haberde kripto para piyasasında yaşanan düşüş hakkında bazı bilgiler aktardık. Oldukça keskin bir düşüş yaşayan piyasa, hala kendini toparlayabilmiş değil. An itibariyle Coinmarketcap verilerine göre Bitcoin yüzde 11, Ethereum yüzde 12.8, XRP ise yüzde 8.9 oranında düşüş yaşıyor.

Kripto para topluluğundaki bazı isimler, yaşanan bu düşüşün asıl sebebi olarak Bitcoin Cash’i gösteriyorlar. Bu düşünceye Demirörs de katılıyor ancak kendisi işlerin oldukça kısa bir süre içerisinde iyileşeceğini düşünüyor.

New York Menkul Kıymet Borsası’nın (NYSE) operatörü olan Intercontinental Exchange’in (ICE) Bakkt projesiyle birlikte kripto para piyasasına giriş yapmasını, Fidelity Investments’ın kripto para tabanlı emanet hizmeti planlarını hatırlatan Demirörs, sektör genelinde iyi gelişmeler görüleceğine inanıyor.

Demirörs, şu anda piyasada ciddi bir hacim sorunu yaşandığını ve bazı kripto paraların adeta likidite kriziyle karşı karşıya olduklarını belirtiyor:

“Şu anda bazı kripto para projelerinin parasız kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Zamanla çeşitli takviyeler göreceğiz ve bazı kripto paralar en sonunda sıfırı görecek.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment