Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Düşüyor, Arjantin ve Venezuela’da Ticaret Artıyor

Localbitcoins verilerine göre Arjantin ve Venezuela gibi ülkelerdeki yatırımcılar, kripto para piyasasında yaşanan düşüşü bir fırsat olarak görüyorlar.

Bu ülkelerdeki vatandaşlar kripto para piyasasında çok daha aktif bir rol almaya başladılar.

Latin Amerika’daki bu iki ülkenin vatandaşları, kripto para piyasası düşüş yaşarken daha fazla yatırım yapmaya başladılar.

Düşüşü Fırsata Çevirmek

Localbitcoins verilerine bir göz atıldığı zaman Venezuela’daki vatandaşların çok daha yoğun bir şekilde Bitcoin ticareti yapmaya başladıklarını görmek mümkün.

Venezuela’daki kripto para ticaretinin hacmi Nisan-Kasım 2018 tarihleri arasında oldukça ciddi bir artış gösterdi. Bu tarihler arasında 17 milyondan 3 milyara yükselen hacim, Aralık ayının ikinci haftasında ise adeta uçuşa geçti.

coin-dance-localbitcoins-VES-volume

Kaynak: Bitcoinist

Arjantin’deki durumun da Venezuela’dan pek farklı olduğunu söyleyemiyoruz.

Arjantin’deki vatandaşlar, ülke ekonomisi zor dönemlerden geçerek kripto paralara geçiş yapmaya başladılar.

Bu yıl içerisinde dolara karşı yüzde 50 civarında değer kaybeden Arjantin Pesosu, ülkedeki vatandaşlar için büyük bir sorun haline geldi. Arjantin’in içinde bulunduğu bu durum, vatandaşları pek çok şeyden alıkoyuyor.

Latin Amerika’nın en büyük kripto para şirketlerinden Atlas Quantum’un CEO’su olan Rodrigo Marques, bu ülkelerdeki durum hakkında şu yorumu yapıyor:

“Latin Amerika’daki özellikle Arjantin ve Venezuela gibi ülkelere bir göz atın. Buradaki insanlar ülkeden para çıkaramıyorlar ve ellerindeki parayı korumak için Bitcoin’e geçiş yapıyorlar. Buradaki tek mesele Bitcoin’in daha hızlı ve daha istikrarlı olması değil. Mesele; insanların Bitcoin sayesinde paralarını koruyabiliyor olmaları.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment