Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hukuk Profesörü: Kafa Karıştırıcı Kripto Para Regülasyonları Yeniliği Engelleyecek

Carol Goforth, Arkansas Üniversitesi Hukuk Fakültesi profesörlerinden bir tanesi. Goforth yakın zamanda kripto para regülasyonları hakkında bir yazı kaleme aldı ve bunların olası sonuçlarını masaya yatırdı.

Kripto para birimleri şu an ABD içerisinde IRS tarafından mülk olarak muamele görmekte iken, Finansal Suçlarla Mücadele (Fincen) tarafından para olarak, CFTC tarafından emtia olarak, SEC tarafından da menkul kıymet olarak görülmekte. Buna ek olarak neredeyse her bir ABD eyaletinin kripto para birimleri ile ilgili farklı mevzuatları ve görüşleri var ve bazıları kripto para birimleri ile vergi ödemesini bile yürürlüğe soktu.

Profesöre göre bu durum ABD içerisindeki kripto para endüstrisini çok kötü etkileyip, yeniliğe köstek olabilir. Bunun yanı sıra bütün bu gerekliliklere ve regülasyonlara uyma konusu, ABD içerisinde kripto para startup’ı kurmak isteyen kişileri de korkutup, bu sektörün başlamadan bitmesine yol açabilir. SEC gibi kurumlar tarafından ortaya atılan soruşturma ve kapatma riskleri de göz önüne alınırsa, ABD şu sıralar kripto para piyasası için oldukça korkutucu durmakta.

Goforth’un önerisine göre ise, ABD bu konuda tek ağızdan konuşacak bir regülatör seçmeli ve kripto para birimleri ABD içerisindeki bütün bölgelerde aynı şekilde değerlendirmeye alınmalı. Profesöre göre tek ağızdan bir yaklaşım ile, ABD içerisindeki kripto para piyasası ciddi anlamda filizlenebilir ve dünya çapında lider bile olabilir.

SEC, geçtiğimiz tarihlerde ünlü iki isme ceza keserek konu hakkında ne kadar ciddi olduğunu göstermişti, ama yine de ABD’nin nelere gebe olacağı bilinmez.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment