Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasa Yaralarını Sararken, Monero Serbest Düşüşe Devam Ediyor

Kripto para piyasası geçtiğimiz Kasım ayının ortasından beri neredeyse tam olarak belini doğrultabilmiş değil. Haftalarca süren düşüşten sonra sadece 1 veya 2 günlük nefes alma şansına sahip olan kripto para piyasası, o kısa aralıktan sonra da aynı oranda düşüşe devam etmekte.

Kasım ayı başlarında 6.000 dolar üzerinde yer alan lider kripto para Bitcoin, Aralık ayına 4.000 doların üzerinde girmiş olmasına rağmen, basın saatine göre 3.500 doların altından işlem görmekte. Geçtiğimiz ay hard fork yaşayan Bitcoin Cash ise, piyasanın en hareketli isimlerinden birisi oldu. Bitcoin Cash ağ bölünmesi öncesi 630 dolarda gezinirken, basın saatine göre 100 doların zar zor üzerinde durabilmekte. Ağın bir diğer kripto para birimi Bitcoin SV ise kısa süreli bir yükseliş ile Bitcoin Cash’î geçse de, basın saatine göre 100 doların altında, 92 dolardan el değiştiriyor ve 8. sıraya geriledi.

Şüphesiz son haftanın en çok zarar görenlerinden birisi olan gizlilik odaklı kripto para birimi Monero, hafta boyunca %20 üzerinde değer kaybı yaşadı ve basın saatine göre %6’lık bir düşüş trendi hala devam etmekte. Piyasa hacmi açısından top 10 arasında yer alan Monero, ne yazık ki son düşüşte bu yerini de kaptırdı ve artık 12. sırada bulunuyor.

Top 10 içerisindeki kripto para birimlerinden, Tron hariç hepsi kızıl bir tablo çizmekte. Uzmanlara göre ise, 2018 yılı kötü bir yıl olarak bitecek olsa da, 2019 yılı Bakkt, Fidelity ve bunun gibi kurumsal firmaların girişi ile şahane bir yıl olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment