Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna’daki Bu Köy, Kripto Para Yatırımının Kazancını Köylü İle Paylaşıyor

Aralıksız devam eden kripto para piyasası düşüşüne rağmen, Ukrayna içerisindeki bir köy meclisi, Elizavetovka isimli köy sakinleri adına yapılan kripto para yatırımından kazançlı çıkmayı başarmış gibi gözüküyor. Maxim Golosnoy bu yılın başlarında kendi birikimlerini kullanarak küçük çapta kripto para birimi satın aldı ve bundan elde ettiği kazancı yakın zamanda köylüler ile paylaştı.

Golosnoy geçtiğimiz Bahar ayında bu yatırımını köylüler ile paylaşınca, bu ‘kripto deneyi’ için hiç bütçe veya fon kullanmadığını da vurguladı. Ukrayna medyası yerel yetkilinin kendi parasının bir kısmını kullandığını ve 500 dolara yaklaşık bir para ile kripto para birimi aldığını ifade etti. Golosnoy da Elizavetovka halkı için bunu satın aldığını ve köyün her bir yetişkin üyesinin bunda payı olduğunu ifade etti.

Yapılan toplantıda, köylüler kendilerine 100 grivna verileceğini öğrendi. Söz konusu miktar sadece 3.60 dolara denk gelse de, kimse hiçbir kazanç beklentisinde bile değildi.

Golosnoy ise konu hakkında şunları ifade etti:

”Bu bir kripto para birimi deneyiydi. Hiçbir bütçesel fon kullanılmadı ve hala kripto para birimleriniz duruyor. Az önce aldığınız fonlar sadece sizin hisseleriniz.”

Köy sakinleri ise elde edilen bu geliri köylerinden geçen bazı yollardaki çökmeleri ve bozulmaları tamir etmek için kullanmaya karar verdi. Köylü şimdiden bu konu için 1,200 grivna, yani yaklaşık 400 dolar topladı ve tamirat karlar erir erimez, önümüzdeki bahar ayında başlayacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment