Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Güçlü Topladı Ama Çarşamba Gününe Dikkat: QCP Uyardı!

Kripto para analiz firması QCP Capital, 6 Ağustos tarihine ilişkin bir piyasa raporu yayınladı.

QCP Capital 6 Ağustos tarihinde Telegram üzerinden bir kripto para piyasa raporu paylaştı. Raporda, kripto para piyasasındaki çalkantılı günlere yer verildi.

Yaşanan düşüşlerden sadece 1 gün sonra Japonya borsasının %9 artmasıyla makro piyasalar bugün sert bir toparlanma yaşadığı belirtildi. Analistler henüz normale dönüşün gerçekleştiğini söyleyebilmek için çok erken olduğunu hatırlatırken olası düzeltmelere karşı uyarı yapıldı.

Ek olarak ABD’den erken bir faiz indirimi beklemediklerini vurgulayan analistler, Fed’in güvenilirliğini ciddi şekilde zayıflatacağı ve piyasa paniğini güçlendireceği için bunun pek olası olmadığını dile getirdi:

ABD, panik halindeki piyasaya çok ihtiyaç duyulan desteği ve likiditeyi sağlayarak bir gecede yeniden imdada yetişti. Bu özellikle Coinbase sipariş defterlerindeki güçlü spot alımlarla kriptoda hissedildi. ABD seansının sonunda BTC 56.000 dolara, ETH ise 2.500 dolara yükseldi.

Piyasa normale döndü mü?

Analistleri bunu söylemek için erken olduğunu belirtti. Çarşamba günü gelecek verilerin önemi vurgulanırken Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkan Yardımcısı Uchida’dan önemli güncellemelerin beklendiği kaydedildi. Raporda, “Fed ve BoJ politikalarına netlik sağlanana kadar varlık fiyatları muhtemelen değişken kalacak” ifadelerine yer verildi.

Yaşanan düşlere karşı bir öneride bulunan analistler, düşüşlerin ardından makul hale gelen fiyatların spottan alım yapılarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!