Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası İçin İlk Çeyrek Raporu: CoinGecko 7 Başlığa Odaklandı!

CoinGecko, kripto para piyasasına yakından bir bakış atarak 2024 yılının birinci çeyreğine ilişkin detaylı bir rapor paylaştı.

Kripto para piyasasının veri sağlayıcısı CoinGecko, 2024 yılının birinci çeyreğinde piyasada olanlara dair bir rapor yayınladı. Söz konusu raporda, spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması, Bitcoin’in ATH yapması ve Solana tabanlı meme coin furyası gibi başlıklara dikkat çekildi.

Toplamda 7 başlık olarak sunulan raporun ilk sırasında Bitcoin’in 2024’ün ilk çeyreğinde %68,8 büyüyerek 73.098 dolar ile zirveye ulaşması yer aldı.

Ardından spot Bitcoin ETF onayına odaklanan CoinGecko, Grayscale’in 2 Nisan itibariyle 21,7 milyar dolarlık hacimle en büyük spot Bitcoin ETF’i olarak kaldığını vurguladı.

Bu süreçte EigenLayer’ın re-staking özelliği sayesinde 4,3 milyon ETH‘ye ulaştığı ve Solana ekosistemindeki meme coinlerin piyasa değerinin rekor kırarak ilk 10’un piyasa değerini 8,32 milyar dolar arttırdığı belirtildi.

Rapora göre İlk 10 pazardaki NFT işlem hacmi 2024’ün ilk çeyreğinde 4,7 milyar dolar seviyesinde seyrederken Magic Eden’in liderlik ettiğin kaydedildi. Ek olarak merkezi borsalardaki (CEX) spot işlem hacmi 2024’ün ilk çeyreğinde 4,29 trilyon dolara ulaşarak 2021’in 4. çeyreğinden bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.

Rapora paralel olarak konu hakkında açıklamada bulunan CoinGecko COO’su ve kurucu ortağı Bobby Ong, piyasanın gidişatı hakkında iyimser olduğunu söyledi:

Kripto paralar, ABD’nin spot Bitcoin ETF onayları ve Bitcoin Halving beklentisinin ardından 2024’te güçlü bir başlangıç yapıyor. Küresel jeopolitik ve makroekonomik riskler hala mevcut olsa da sektörün yenilik yapmaya ve pazara yeni teklifler sunmaya devam edeceği konusunda iyimseriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!