Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası İçin Kritik Eşik: Analistler DeFi Altcoinlerine İşaret Etti!

Kripto para piyasası ciddi kayıplar yaşarken sektör devlerinden yorum geldi.

Haber ajansı Finance Redefined aktarımına göre bu hafta, büyük kripto para yatırımcıları olan balinaların, gelecekteki altcoin talebi için güçlü alım duvarları oluşturdukları gözlemlendi.

CryptoQuant kurucusu Ki Young Ju, balinaların, altcoin sezonunun ne zaman başlayacağı konusundaki tartışmalar devam ederken, pozisyon aldıklarını belirtti.

Ju’nun analizleri, balinaların fiyat kaymasını önlemek için limit emirlerini tercih ettiklerini ve bu durumun, büyük yatırımcılar ve kurumlar arasında artan bir alım talebi olduğunu gösterdiğini ortaya koydu.

DeFi’nin geri dönüşü mü?

DeFi (merkeziyetsiz finans) alanında da bir canlanma yaşanıyor. Aktif DeFi kredileri, 2023’teki düşüşlerin ardından 13,3 milyar dolar seviyesine yükselerek 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Crypto market analiz platformu Token Terminal, 31 Temmuz tarihli paylaşımında DeFi’nin yeniden canlandığını belirtti. Bu canlanma, aktif krediler ve toplam kilitli değer (TVL) gibi önemli metriklerdeki artışlarla destekleniyor.

Morpho Labs, iş modelinde yaptığı yeniliklerin ardından 50 milyon dolar fon topladı. Ribbit Capital liderliğindeki fonlama turuna a16z Crypto, Coinbase Ventures, Variant, Pantera Capital, Kraken Ventures gibi önemli yatırımcılar katıldı.

Kripto sektörü için farklı yorumlar var

Web3 güvenlik firması Cyvers’ın kurucu ortağı ve CEO’su Deddy Lavid, 2024 yılında çalınan kripto paraların %70’inden fazlasının merkezi finans (CeFi) varlıklarından olduğunu belirtti.

Lavid, CeFi varlıklarının hem kaybedilen fonlar hem de sömürü sayısı açısından olayların %70’ini oluşturduğunu ifade etti. Akıllı sözleşme tabanlı projelere yönelik saldırıların da artış gösterdiğini belirten Lavid, güvenlik açıklarının hem kod hem de kişisel ihmallerden kaynaklandığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!