Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasındaki Düşüş, Büyük Portföyleri Kırmızıya Boyadı

Kripto para fiyatlarında yaşanan düşüş birçok yatırımcının portföyünü kırmızıya çevirirken, bu düşüşünü etkileri büyük çaplı portföylerde çok daha şiddetli hissediliyor.

Bitcoin’in fiyatı son 24 saat içerisinde %18’den fazla düşüş gösterdi ve Aralık 2020’den beri görülmemiş seviyelere geriledi. CoinGecko verilerine göre BTC yazım sırasında 22 bin 779 dolardan el değiştiriyor.

Kripto para piyasasındakine benzer bir atmosfer, daha farklı finans piyasalarında da gözlemlenebiliyor. Bu gelişmeler, ABD’de ve Avrupa’da gitgide artan enflasyon oranlarını takip ediyor.

Piyasada yaşanan bu düşüş özellikle El Salvador, MicroStrategy, Tesla, Block Inc. gibi yüklü miktarda bitcoin bulunduran devlet ve şirketleri ağır etkiledi.

Örneğin El Salvador, ortalama 45 bin 171 dolarlık birim maliyetle toplamda 2 bin 301 tane bitcoin tutuyor. El Salvador hükümetinin şu anki gerçekleşmemiş zararı, yüzde 50 seviyelerine yaklaşmış durumda.

MicroStrategy bundan daha ucuz bir seviyeden, yaklaşık 30 bin 700 dolarlık ortalama birim fiyatıyla yatırım yapmış ve toplamda 129 bin 218 tane bitcoin biriktirmişti. O da şu anda gerçekleşmemiş zarar yaşayan isimler arasında yer alıyor.

Elon Musk’ın şirketi Tesla, yaklaşık 42 bin tane bitcoin’e sahip ve şirketin ortalama birim maliyeti 31 bin 620 dolar olmuştu. Şirketin şu anki gerçekleşmemiş zararı, yüzde 25’in üstünde.

Eski adıyla Square olarak bilinen Block, bunların arasında ortalama birim maliyeti en düşük olanı. Ancak ortalama 27 bin 407 dolardan toplamda 8 bin 27 tane bitcoin alan Block dahi şu an için yüzde 16’lık bir gerçekleşmemiş zararla karşı karşıya.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!