Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasındaki ”Noel Satışı” Yavaşlama Gösteriyor

Kripto para piyasası inanılmaz kötü bir düşüş yaşadığı Kasım ayı sonrası, özellikle Noel öncesi yabancı piyasalarda oluşan piyasa dalgalanması sebebiyle güzel bir 2018 yılı sonuna doğru ilerlemekteydi.  Lider kripto para birimi Bitcoin’in iki günlük yükselişte 4.200 dolara çıktığı süreçte, diğer kripto para birimleri de ciddi yükselişler elde etmişti.

Piyasa yaklaşık 2 hafta önce 60 milyar dolarlık toplam piyasa hacminin üzerinde kalmak için direnirken, yaşanan yükseliş ile bayram yerine dönmüştü. Ethereum elde ettiği yükseliş ile 150 dolara kadar yükselirken, XRP de aynı şekilde yükseldi ve toplam piyasa hacmi konusunda Ethereum ile arasındaki farkı korumayı başardı.

Ancak ne yazık ki, ”noel satışı” olarak bilinen bu dönem yavaşlamaya girdi ve kripto para piyasası da aynı oranda düşüşe geçti. Basın saatine göre Bitcoin tekrardan 4.000 dolar altına gerilerken, XRP 0.37 dolara, Ethereum ise önemli bir seviye olan 130 doların aşağısına indi. Hem yükseliş anlarında hem de düşüş anlarında inanılmaz grafikler çizen Bitcoin Cash ve Bitcoin SV de, boğa anlarında elde ettikleri değeri, aynı şekilde geri vermek zorunda kaldı.

Kripto para piyasası yavaşça yeni yıla yaklaşırken, piyasadaki katılımcılar 2017 yılının yıl sonunu hatırlayıp piyasanın haline üzülüyor olabilir. Ancak unutulmaması gereken nokta, 2018 yılının fiyat olarak kötü geçmesine rağmen, alt yapısal değişiklikler ve kurumsal yatırımcılar konusunda oldukça verimli geçmiş olduğudur.

2019 yılı da Bakkt, Fidelity, Bitcoin ETF’si, Nasdaq gibi kurumların katılımı ile, bu konuda zirveye oturabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment