Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, Kripto Paralar ile İlgili Konuştu: ”Bu Konu Çok Önemli”

Türkiye’nin en önde gelen ekonomistlerinden birisi olan ve YouTube kanalında paylaştığı içerikler ile önemli sorulara cevap veren Atilla Yeşilada, kanalına yüklediği yeni videosunda, izleyicilerinin soruları üzerine kripto para ve Blockchain hakkında fikirlerini paylaştı.

Ekonomik okur yazarlığı arttırmak için çektiği videolar dikkatle takip edilen ve ciddi bir izleyici kitlesine sahip olan Yeşilada, bir takipçisinin sorduğu ”Kripto para piyasası hakkındaki görüşlerinizi öğrenebilir miyiz” sorusuna şöyle yanıt verdi:

”Bu konunun çok önemli olduğunu kabul ediyorum. Ancak kripto paralar hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Bilmediğim bir şey hakkında da konuşmak istemiyorum. Bu konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde bir uzman ile video çekeceğim.”

Yeşilada, Blockchain konusunda ise bir şeyler öğrendiğini ifade ederken; Blockchain teknolojisinin çok önemli olduğunu ifade etti. Başarılı ekonomist, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Blockchain çok önemli bir teknoloji. Sadece kripto paralarda değil, lojistikten sağlığa birçok alanda hayatımıza girebilir. Binlerce uygulama alanı var, bu konuda da bize doğru dürüst anlatacak biri ile video çekeceğim. Türkiye’de Blockchain çalışmaları düzenleniyor, BKM gibi şirketler ve bankalar bunun üzerine çalışıyor. Ülkemizde ise birçok konferans ve seminer düzenleniyor. Bu teknolojinin en büyük sorunu ise ölçeklendirilme. Potansiyelini tam olarak bilmiyoruz. Dolayısıyla Blockchain şu anda teoride var olan ancak pratikte uygulama alanı pek olmayan bir şey. Türkiye’nin bu konuda geride olmadığını düşünüyorum ve çalışmaları takdir ediyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment