Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin: Bitcoin İlgi Çekici, Bitcoin Cash SV İse Tam Bir Felaket

Ethereum‘un kurucularından Vitalik Buterin, kripto para girişimcilerinden Tuur Demeester ile Twitter üzerinden bir tartışmaya girdi.

Buterin, bu tartışma sırasında Proof-of-work (PoW) ve Proof-of-stake (PoS) algoritmalarını kıyasladı. Tartışma sırasında ayrıca Bitcoin ve Bitcoin Cash SV arasındaki farklara değinildi.

Ethereum geliştiricileri bir süredir ağı PoW algoritmasından PoS algoritmasına geçirmeye çalışıyorlar. Buterin ve Ethereum’un önde gelen geliştiricileri, PoW algoritmasının çeşitli sorunlara yol açtığını düşünüyor.

Bundan bir süre önce Bitcoin Cash ağındaki fork sonucunda ortaya çıkan Bitcoin Cash SV, belli başlı ölçekleme sorunları yaşıyor. Bitcoin Cash SV geliştiricileri, bu sorunları çözebilmek için oldukça büyük ölçekli bloklardan faydalanmayı düşünüyorlar.

Buterin’in Yorumu

Twitter üzerindeki bir kullanıcı, Lightning Network teknolojisinin ne kadar işlevsiz olduğundan bahsederek Buterin’in konu hakkındaki görüşlerini sordu. Bu kullanıcıya göre Bitcoin geliştiricileri, ağdaki sorunları bir türlü çözemiyorlar.

Buterin, bu soruya cevap vererek Bitcoin ağı hakkındaki görüşlerini yansıttı. Buterin ayrıca Bitcoin ve Bitcoin Cash SV arasında da oldukça keskin bir ayrım yaptı:

“Bitcoin geliştiricilerinin yol haritasında PoW vb. gibi hoşuma gitmeyen şeyler var ama onlar en azından gerçekten ilgi çekici şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bitcoin Cash SV’nin durumu ise tam anlamıyla felaket.”

Kripto para piyasanın önde gelen koinleri Bitcoin ve Ethereum, kendi içlerinde birbirinden farklı teknik sorunlarla mücadele ediyorlar. Bitcoin ve Ethereum geliştiricileri ağlarını daha iyi hale getirebilmek için çeşitli metotlar denemeye, yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyorlar.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment