Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum’un Haftalık Ticari Hacmi, 7 Ayın En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Bitcoin, sert bir düşüş yaşadıktan sonra Aralık ayının ortalarına doğru hafif hafif toparlanma emareleri göstermeye başlamıştı. Görünüşe göre 17 Aralık ve 23 Aralık tarihleri arasındaki hafta, hem Bitcoin hem de Ethereum için işlem konusunda oldukça yoğun bir hafta olarak geçti. Bitcoin’in söz konusu tarihler arasındaki ticari hacmi tamı tamına 46 milyar dolara ulaşırken, Ethereum’un ticari hacmi ise 18.5 milyar dolara çıktı.

İki kripto para biriminin de bu kadar yüksek ticari hacim elde ettiği en son hafta, Mayıs ayı içerisinde yaşanmıştı. 2018 yılı içerisindeki toplam Bitcoin hacmi ise Kasım ayı sonlarında bile 2 trilyon doları geçmişti ki bunun yıl sonuna kadar 2.2 trilyon dolara ulaşacağı tahmin edilmekte. 2017 yılına kıyasla Bitcoin’in ticari hacmi %153 artış yaşadı ve 2017 yılı fiyat açısından inanılmaz yükseliş yaşatan bir yıl olmasına rağmen, toplam ticari hacim yıl boyunca 870 milyar doları aşamamıştı.

Ethereum ise Bitcoin’den sonra en çok alım satımı yapılan kripto para birimi olarak, Bitcoin’in ticari hacminin %37’sine sahip ve 2018 yılında şimdiye kadar 800 milyon dolardan daha fazla ticari hacim gerçekleştirdi. Grafikten de görülebileceği üzre, hem Bitcoin hem de Ethereum’un hacmi, hala oldukça bağlantılı bir tablo çizmekte.

Ancak ne yazık ki geçtiğimiz haftalarda yaşanan kısa vadeli yükseliş, yerini yeniden düşüşe bıraktı ve kripto para piyasası an itibariyle kızıl bir görüntü sergilemekte. Lider Bitcoin tekrardan 4.000 doların altına düşerken, Ethereum ise 130 doların gerisine çekildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment