Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Projeleri 3,19 Milyar Dolar Topladı: En Çok Hangi Alan Tercih Edildi?

Kripto para piyasasındaki durgunluğa rağmen yatırımcılar, girişimcileri desteklemeye devam ediyor.

Galaxy Digital araştırmasına göre girişim sermayeleri, 2024’ün ikinci çeyreğinde kripto para ve blockchain şirketlerine 3,19 milyar dolar yatırdı.

Galaxy Digital analistleri, “Kripto girişim sermayelerindeki durum, her ne kadar 2021-2022’deki boğa piyasası seviyelerinin çok altında olsa da iyileşmeye devam ediyor” dedi.

Önceki çeyreğe kıyasla yükseldi

Kripto para ve blockchain projelerine yapılan medyan yatırım miktarı, 3 milyon dolardan 3,2 milyon dolara çıktı.

Galaxy Digital, “Genel girişim sermayeleri büyük ölçüde kenardan izlese de kripto odaklı girişim sermayeleri artık daha rekabetçi bir ortamdalar ve bu da girişimcilere, pazarlık yaparken daha çok koz veriyor” dedi.

İkinci çeyrek boyunca yapılmış toplam anlaşma sayısı, önceki çeyreğe kıyasla %8 artarak 682’ye çıktı. 2022’nin ikinci çeyreğinde 775 anlaşma ile rekor kırılmıştı.

En çok hangi alanlara yatırım geliyor?

İkinci çeyrek içerisinde en çok yatırım, 495,5 milyon dolar ile Web3 alanındaki projelere yapıldı. Bunun en büyük sebeplerinden biri, Farcaster’a yapılan 150 milyon dolarlık yatırım oldu.

Aynı süreç içerisinde Layer 1 projeleri, 371 milyon dolar yatırım aldı. Bitcoin tabanlı Layer 2 projeleri ise bir önceki çeyreğe kıyasla %174’lük artışla 94,6 milyon dolar topladı.

Yatırımların çoğu, erken aşamada olan projelere yapıldı. Bunlar, toplam anlaşma sayısının Yüzde 78’ini oluşturdu. Yüzde 13’lük kısım ise tohum öncesi yatırımlardan geldi.

Galaxy Digital, “Erken aşamadaki anlaşmalara hala ilgi duyuluyor olması, kripto para ekosisteminin uzun vadede sağlıklı olması için önemli. İleri aşamadaki bazı şirketler sermaye bulmakta zorlanırken girişimciler, yeni ve inovatif fikirler arayan yatırımcılar bulabiliyor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!