Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CryptoQuant Analisti Açıkladı: Bitcoin’in Yüklemesi İçin Bu Gerekiyor!

Son veriler, düşüşte olan Bitcoin’in yükselmesi için stablecoin likiditesinin gerektiğini ortaya koydu. 

On-chain veri ve analiz hesabı CryptoQuant’ın bir yazarı, Bitcoin’in neden daha fazla yükseliş yaşamadığını ve yükseliş için gerekli şartları açıkladı.

Analist yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin, bu yıl Mart ayında yeni bir zirveye ulaştığından beri yatay hareket ediyor. Bitcoin’in daha fazla yükselmemesinin temel nedeni, ABD’de Mart 2022’den beri uygulanan sıkı para politikasıdır.

Bunun bir sonucu olarak ABD’nin faiz oranlarını artırmasından bu yana stablecoinlerin toplam dolaşımdaki arzının azaldığını ifade eden CryptoQuant analisti, Bitcoin’in fiyatının geçen yıl yükselmesinin iki ana nedeni olduğunu dile getirdi. 

Birincisinin faiz oranlarının düşeceği beklentisi ve ikincisinin ise para politikasının aksine maliye politikasının piyasaya likidite getirmeye devam etmesi olduğunu vurgulayan analist sonuç olarak vardığı kanıyı şu cümlelerle aktardı:

Bitcoin’in ciddi anlamda yükselişe geçmesi için ABD’de daha gevşek para politikası yoluyla stablecoin likiditesinin ve dolaşımdaki arzının artmasını görmemiz gerekiyor. Bu sinyalleri görmediğimiz sürece, Bitcoin muhtemelen yatay seyredecek veya daha da düzeltme yaşayacak ve yatırımcıların piyasaya uzun vadeli bakış açısıyla yaklaşmaları akıllıca olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!