Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Saadet Zinciri, Yaklaşık 2 Milyar Dolarlık Vurgun Yaptı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para projelerinden HyperVerse’yi yaklaşık 2 milyar dolarlık vurgun yapmakla suçluyor.

İddialara göre faaliyetlerine Haziran 2020’de başlayan HyperVerse, pek çok yatırımcıdan kısa sürede zengin olma vaadiyle 1,89 milyar dolar topladı.

SEC tarafından açılan davada Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan Sam Lee ile Brenda Chunga adlı şahısların saadet zinciri kurduğu öne sürüldü. Kurumun açıklamalarına göre Chunga, hakkındaki suçlamaların ardından uzlaşmaya varmayı kabul etti.

HyperVerse tarafından kurulan HyperFund’ın CEO’su olarak davranması için bir aktörle anlaşıldı. SEC’nin iddialarına göre şirketin yöneticisi olarak lanse edilen Steven Reece Lewis adlı şahıs, aslında Tayland’da yaşayan bir televizyon sunucusuydu.

SEC, “Görünürde herhangi bir meşru gelir kaynağı yoktu ve para çeken yatırımcılara, yeni yatırımcıların yatırdıkları paralarla ödeme yapıldı.” dedi.

Lee ve Chunga, yatırımcılara kripto para madenciliğinden para kazanacaklarını söylüyordu.

Chunga, kişisel olarak 3,7 milyon dolar aldı ve bunu marka kıyafetler, BMW marka bir araç, Maryland’da 1,2 milyon; Dubai’de 1,1 milyon dolar değerinde bir ev satın almak için kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!