Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sahiplerine Faiz Getirisi Sağlayan Celsius, 400 Milyon Dolar Yatırım Topladı

Kripto para sahiplerinin pasif gelir elde etmesini sağlayan Celsius Network, salı günkü duyurusunda WestCap ile CDPQ’nun öncülüğünde 400 milyon dolar yatırım topladığını açıkladı.

WestCap ile Caisse de dépôt et placement du Québec tarafından yapılan yatırım, 1 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Celsius Network’ün değerini 3 milyar doların üstüne çıkardı.

Celsius, aldığı fonlamayı 486 kişilik çalışan kadrosunu yaklaşık 1.000 kişiye çıkarmak ve özellikle kurumsal düzeyde yeni ürünler geliştirmek için kullanacak.

Celsius Network CEO’su Alex Mashinsky, “WestCap ve CDPQ ile kurulan ortaklık, Celsius’u; geleneksel finansı blockchain teknolojisini kullanarak merkeziyetsizleştirme görevini ilerletmesi için uygun bir konuma yerleştirdi.” dedi.

Kentucky’deki menkul kıymet otoritesi, müşterilerine platformda açtıkları vadeli hesaplarına yatırdıkları kripto paralar karşılığında belli oranlarda faiz getirisi sağlayan Celsius Network’ün, yerel menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini öne sürerek geçen ay şirkete faaliyetlerini durdurmasını emretmişti.

Teksas, Alabama ve New Jersey eyaletlerindeki yerel otoriteler de Celsius’a karşı benzer sebeplerle harekete geçmişti.

Celsius Network’ün platformunda tutulan varlıkların toplam değeri ekim ayı itibarıyla 25 milyar doları aşmış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!