Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance BSC Ekosistemini Büyütmek İçin Milyar Dolarlık Fon Kurdu

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance; Binance Smart Chain ekosisteminin büyümesine katkıda bulunabilmek için 1 milyar dolarlık bir fon oluşturdu.

Fon; yetenek gelişimi, likidite teşvik programı, geliştirici programı ve yatırım ve kuluçka programı olmak üzere toplamda dört ana kategoriye bölünüyor.

100 milyon dolarlık yetenek gelişim programı; geliştirici topluluklarına mentorluk yapmak, yeni kripto yatırımcılarını eğitmek, akademik burs sağlamak ve ar-ge çalışmalarını desteklemek için kullanılacak. Yine 100 milyon dolar büyüklüğündeki likidite teşvik programı, Binance Smart Chain tabanlı DeFi protokollerinin likidite sağlayıcılarını ödüllendirmeye ayrılacak.

Milyar dolarlık fonun yarım milyar dolarlık kısmı merkeziyetsiz bilişim, gaming, metaverse, sanal gerçeklik, yapay zeka ve finansal hizmetler alanlarında çalışan start-uplar için kullanılacak. Binance Smart Chain’den farklı blockchainleri kullanan projelerin de desteklenebileceği açıklandı.

Kalan 300 milyon dolarlık kısım, 100 milyon dolarlık kısmı hackathonlar, bug bountyler ve gelişim programlarında; 200 milyon dolarlık kısım ise BSC’nin önde gelen 100 merkeziyetsiz uygulamasını kuluçkaya almak için kullanılmak üzere ikiye ayrılıyor.

Ethereum Virtual Machine (EVM) ile uyumlu olan ve Binance Chain’e paralel şekilde çalışan Binance Smart Chain, BscScan verilerine göre 11 Ekim’de toplamda yaklaşık 7 milyon işleme ev sahipliği yaptı.

Binance, CeFi ile DeFi ekosistemleri arasındaki bağlantıyı güçlendirmek için çalışan projeleri desteklemek adına geçen yıl 100 milyon dolarlık başka bir fon daha oluşturmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!