Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CNY ile Yapılan İşlemleri Durdurup, Çin’deki Hesaplara Kısıtlama Getirecek

Binance, çarşamba sabahı yaptığı açıklamada platformunda Çin yuanı (CNY) ile yapılan tezgah-üstü işlemlerin 31 Aralık itibarıyla tamamen durdurulmuş olacağını belirtti.

Binance, CNY işlemlerini durdurmanın yanı sıra Çin’de ikamet ettiği tespit edilen kullanıcılarının borsada yapabileceği işlemlere de kısıtlama getirecek.

“Bazı kullanıcıların Çin ana karasında olduğu tespit edilirse bu kullanıcıların hesap işlevleri, sadece çekim yapılabilecek şekilde kısıtlanacaktır. Kullanıcılar yalnızca varlıklarını çekebilecek, işlem emirlerini iptal edebilecek, pozisyonlarını bozdurabilecek ya da kapatabilecekler.”

Çin Merkez Bankası, 24 Eylül’de yayımladığı bildiride itibari para/kripto para veya kripto para/kripto para pariteleri arasında alım-satım yapma hizmeti sunmanın yasa dışı olduğunu belirtmiş, kripto para sektörüne uyguladığı baskıyı şiddetlendirmişti.

Bu bildiri yayımlandığı sırada Binance, Huobi ve OKEx gibi borsalarda hala yuan üzerinden kripto paralara geçiş yapmak mümkündü.

Huobi Global, 26 Eylül tarihli duyurusunda Çin ana karasında ikamet eden tüm müşterilerinin hesaplarının yıl sonunda kapatılmış olacağını açıkladı.

Binance, Huobi Global ile aynı gün Çin medyasına verdiği demeçte, Çin’de bir borsa olarak faaliyet göstermediğini belirtti.

Binance, Çin’deki kullanıcılarının hesaplarına kısıtlama getireceğini açıklasa da hesapların otomatik olarak kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin bir detay paylaşmadı. Binance’in tokenı BNB, duyurunun yapıldığı zaman aralığında 467,9 dolardan 432,3 dolara geriledi.

Çin Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama sonrasında bazı kripto para cüzdanları ve maden havuzları da ülkeden çekilme kararı aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!