Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beyaz Saray Yetkilisi: Biden Yönetimi Kripto Para Çalışmalarının “Henüz Başında”

Bir Beyaz Saray yetkilisi tarafından yapılan açıklamalara göre Biden yönetimi, kripto paraların risklerini anlamak için başlattığı çalışmaları gitgide yoğunlaştıracak.

Ulusal Güvenlik Konseyi Uluslararası Ekonomi ve Rekabet Kıdemli Direktörü Peter Harrell, hükümetin kripto paralara yönelik yaptığı araştırmaların ilerleyen süreçte de devam etmesini bekliyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre salı günkü bir etkinlikte konuşan Harrell, bu çalışmaların zamanla daha agresif hale geleceğini öngörüyor.

“Kripto para alanında gördüğümüz çeşitli riskleri anlamak ve bunların üstüne gitmek için yapılan çalışmaların devam etmesini ve oldukça agresifleşmesini bekliyoruz ve yönetim, bu çalışmaların henüz başında yer alıyor.”

WSJ’in bu ayın başında konu hakkında bilgi sahibi isimlere dayandırarak aktardığı habere göre Biden yönetimi, stablecoin ihraççılarını bankalara uygulanana benzer regülasyonlara tabi tutmayı planlıyor.

ABD Başkanı’na bağlı olan ve Hazine Bakanlığının, Federal Rezerv’in, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonunun temsil edildiği Finansal Piyasalar Çalışma Grubu, temmuz ayındaki toplantısında stablecoin regülasyonlarını görüşmüş, ilgili riskleri tespit etmiş ve bu risklerin nasıl ortadan kaldırılabileceğini değerlendirmişti.

Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi Harrell, kripto para sektörünün risklerinin olduğu gibi “potansiyel faydalarının da olabileceğini” düşünüyor.

Harrell, açıklamalarına “Bence hükümet kripto paralar için akıllıca ve etkili bir regülasyon sistemi oluşturabilmek için çalışmalarını birkaç farklı alandan ilerletiyor.” yorumunu ekledi.


Görsel: Dusan Ilic, ABD Sınır ve Gümrük Muhafaza Birimi, Flickr (görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!