Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şehrine Senede 3 Milyon Turist Gelecek

Malezya’nın en büyük şehirlerinden olan Malakka’ya gelen yılık turist sayısının 3 milyona çıkması bekleniyor. Bu gelişme kripto para sektörü için önemli sayılabilir çünkü Malakka son zamanlarda yaşanan gelişmelerin ardından Kripto Para Şehri adını almıştı.

Cryptoglobe tarafından yapılan habere göre bu şehri ziyaret eden turistler şehre ayak bastıkları anda ceplerinden itibari paraları dijital paraya dönüştürebiliyor ve böylece Kripto Para Şehri’nde kolaylıkla işlem yapabiliyorlar.

Şehir genelinde büyük ölçüde DMI Coin adı verilen şehre özel bir token kullanılıyor ancak turistlerin önünde başka seçenekler de var. Şu ana dek yapılan haberler şehri ziyaret eden turistlerin istedikleri dijital parayı kullanabildiklerini ancak genellikle bu koineri DMI Coin’e dönüştürmeyi tercih ettiklerini gösteriyor. Turistler daha sonra birbirinden farklı mobil uygulamaları kullanarak gerek aldıkları ürünlerin gerekse hizmetlerin ücretini dijital para ile ödeyebiliyorlar.

Yerel kaynaklara göre bu şehri ilgi çekici kılan şeylerden biri Çin Hükümetinin şehri yakından takip ediyor olması. Cryptoglobe haberine göre Çinli yetkililer Malakka’daki dijital para işlemlerini inceliyor ve Kripto Para Şehri’ndeki dijital para kullanımının ne kadar verimli olduğunu araştırıyorlar.

Malezya’daki Malakka şehri bundan yalnızca birkaç ay önce kripto para şehri haline gelmeye başlamıştı. Kısa süre içerisinde büyüyen şehir şimdiden hem milyonlarca kişinin hem de Çin Hükümetinin dikkatini çekiyor gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment