Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craig Wright Bitcoin Adreslerini İfşa Etmek Zorunda

ABD Florida Güney Bölgesi Bölge Başsavcılığı, kendisinin Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright’ın sahip olduğu Bitcoin adreslerini kamuya açık bir şekilde paylaşmasını istiyor.

Bilgisayar uzmanlarından David Kleiman bundan bir süre önce Craig Wright’ın kendisinden yüz binlerce adet Bitcoin çaldığını iddia etmiş ve Wright’a karşı bir dava açmıştı. Bu kripto paraların toplam değerinin geçtiğimiz yılın şubat ayında 5 milyon dolar olduğu düşünülüyor.

Florida’daki bölge başsavcılığı, bu durumun mahkemeye taşınmasının ardından Craig Wright’ın finansal aktivetelerini yakından takip etmeye başladı. Mahkeme birkaç gün önce yeni bir karar alarak Wright’ın Bitcoin adreslerini kamuya açık bir şekilde listelemesini istedi.

Mahkeme, Kleiman ve avukatlarından gelen baskının ardından Wright’ın 2011 yılında kullandığı bir tröst hakkında bilgi paylaşmasına da karar verdi. Wright’ın bu aşamada mahkeme kararına uyum sağlaması, 2011 yılında Bitcoin aktarmak için kullandığı bu tröstü açıklaması ve bu tröstü yöneten isimleri açık bir şekilde paylaşması gerekiyor.

Kendisinin Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden ve bu iddialarıyla kripto para sektöründe epey yoğun bir ilgi gören Craig Wright, mahkeme tarafından alınan bu kararlara uyum sağlayıp sahip olduğu Bitcoin’lere ilişkin bilgi paylaşacak mı göreceğiz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment