Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektörünün Paraya Para Demeyen İsimleri

Yeni yapılan bir araştırmaya göre Binance CEO’su Changpeng Zhao günümüzde kripto para sektörünün en zengin ismi olarak kabul edilebilir.

En Zengin İsim

Hurun bundan birkaç saat önce bu yılın En Zenginler Listesi’ni yayınladı. Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Warren Buffett gibi tanıdık isimlerin yer aldığı bu listeye göre dünyada şu anda 2 binden fazla milyarder bulunuyor. Hurun’un listesine göre şu anda dünyanın en zengin isimleri şu şekilde sıralanıyor:

Her ne kadar listenin en üst sıralarında yer almasalar da bu listede kripto para sektöründen tanıdığımız bazı isimler de yer alıyor. Hurun’un verilerine göre bu isimlerin başında Binance CEO’su Changpeng Zhao geliyor. Geçtiğimiz yıl 1.3 milyar dolarlık serveti bulunan Zhao’nun serveti günümüzde 2.6 milyar dolara kadar çıkmış durumda. Bu da kendisini sektörün en zengin ismi yapıyor.

Hurun’un hazırladığı listeye göre kripto para sektörünün en zengin ikinci ismi Bitmain’in kurucularından olan Micree Ketuan Zhan. Geçen yıl 2.7 milyar dolar serveti bulunan Zhan’ın serveti şu anda 1.6 milyar dolar civarında. Bunun balşıca sebebi kendisinin Jihan Wu ile yaşadığı anlaşmazlıklar sonucunda şirketten ayrılması (atılması) olabilir.

OKCoin’in kurucusu Xu Mingxing (1.4 milyar dolar), Ripple’ın yöneticilerinden Chris Larsen (1.3 milyar dolar), Huobi’nin kurucusu Li Lin (1.1 milyar dolar) ve Coinbase CEO’su Brian Armstrong (1 milyar) gibi isimler de listede yer alıyorlar.

Hurun tarafından hazırlanan bu listenin yalnızca eldeki mevcut veriler üstünden hazırlandığını hatırlatmakta fayda var. Şu anda kimliğini bilmediğimiz, ne kadar zengin olduğunu bilemediğimiz kripto para milyarderleri olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment