Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şirketi Abra, ABD’de Düzenlenmiş İlk Dijital Bankayı Kurmaya Hazırlanıyor

ABD merkezli kripto para şirketi Abra, Abra Bank adında ABD’de ilk regüle edilmiş dijital bankacılık sistemini kurmaya hazırlanıyor.

Abra 12 Eylül Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD merkezli regüle edilmiş bir dijital banka kurmayı planladıklarını duyurdu. Abra tarafından sunulan bu proje eğer başarılı olursa potansiyel olarak ABD’de kripto para endüstrisinin ilk düzenlenmiş dijital bankacılık hizmeti unvanıyla kayıtlara geçecek. Abra bu bankacılık sistemi sayesinde kullanıcılarına hem kripto para yatırma ve çekme işlemlerinde hem de dolar gibi itibari paralarla işlem yapılmasında olanak tanımayı hedefliyor.

Abra CEO’su Bill Barhydt, SALT New York konferansında konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Abra Bank, ABD’de kripto para birimleri için tam olarak regüle edilmiş ilk mevduat kurumu olacak. Bugün ABD’de faaliyet gösteren birkaç tröst var ancak operasyonel bir dijital banka yok. Bununla beraber 20 yıl içinde dünyanın en büyük bankalarının kripto merkezli bankalar olacağı kanısındayız.

Şirketin planları sadece ABD odaklı da kalmıyor ve bu dijital bankacılık hizmetinin uluslararası kullanıcılara da sunulacağının altı çiziliyor. Yapılan açıklamaya göre Abra International‘ın 2022 yılının sonunda ve Abra Bank‘ın 2023 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Abra halihazırda uygulaması içerisinde kripto paralar için cüzdan, alım-satım, stablecoinler ve kripto paralarla borç verme gibi hizmetler sağlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!