Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şirketi Tether, JPMorgan’ı Kıskançlıkla Suçladı

USDT’nin ihraççısı Tether, her ne kadar ABD merkezli olmasa da ABD hükümetinin baskısına maruz kalabilir.

Bankacılık devi JPMorgan’ın analizine göre ABD, hazine bakanlığına bağlı olan Yabancı Varlık Kontrol Ofisi (OFAC) aracılığıyla Tether’i kontrol altına alabilir.

JPMorgan analistleri, “ABD’deki regülatörler, OFAC aracılığıyla Tether’in yabancı ülkelerdeki faaliyetlerini bir miktar kontrol altına alabilir. Buna örnek olarak Tether’in Ethereum tabanlı olan ve gizliliği artıran Tornado Cash ile ilişkilendirilmesi gösterilebilir.” dedi.

OFAC, suç gelirlerinin aklanması amacıyla kullanıldığı gerekçesiyle Tornado Cash’i 2022’de yaptırım listesine aldı. Tether, o dönemde ABD’den bir talep gelmediği gerekçesiyle Tornado Cash adreslerine bloke koymayacağını açıkladı.

Nitekim Tether, geçtiğimiz aralık ayında OFAC tarafından yaptırım liistesine alınmış kripto para cüzdanlarını “önlem” amacıyla dondurma kararı aldı.

JPMorgan analistleri, ABD’de ve Avrupa genelinde stablecoinler için hazırlanan yasal düzenlemelerin de USDT kullanımını olumsuz yönde etkilemesini bekliyor. Analistler, Tether’e kıyasla daha şeffaf çalışan ve yasalara uyan ihraççıların ön plana çıkacağını düşünüyor.

Tether CEO’su Paolo Ardoino ise JPMorgan’ın analizlerini “kıskançlık” olarak değerlendirdi ve şunu söyledi:

“JPMorgan’ın endişeleri, finans ve ödeme hizmetleri alanında onların on yıldır görmezden geldiği ve günümüzde hız kazanmaya başlayan dönüşüme duydukları kıskançlıktan kaynaklanıyor gibi gözüküyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!