Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şirketleri Teker Teker Asya’yı Terk Ediyor

Kripto para endüstrisinde sahne arkasında birçok şey oluyor. An itibarıyla, Asya’daki hatırı sayılır kripto para şirketi başka merkezlere taşınmakta. Dünyanın bu bölgesindeki karmaşık görünen yasal düzenlemelere bakılacak olursa, bazı değişiklikler aslında olağandışı değil. Öyle dahi olsa, Avrupa böyle şirketler için hızlıca öne çıkan bir lokasyon gibi görünüyor.

Asya’nın Kripto Paralara Dair Yasal Düzenlemeleri

Kripto para meraklısı birçok kişinin de çok iyi bildiği üzere konu yasal düzenlemelere geldiğinde Asya oldukça karmaşık görünüyor. Japonya’da Bitcoin ve diğer kripto paralar yasal para birimi olarak görülüyor. Ancak, yerel borsalar devletin resmi finansal düzenleyicisi FSA tarafından birçok denetlemeye tabi tutuluyor. Bu, uzun dönemde olumlu bir gelişme olsa da kısa dönemde bazı şeyleri sallantıya uğratabilir.

Güney Kore kripto para borsaları için şimdilik en büyük bölge. Aynı zamanda hükümet birçok konuyu yakından takip ediyor. Çin ise hala kripto paralardan yana değil; bunun yanı sıra Bitcoin ve altcoin ticareti için kendi anti-CNY (Çin Yuanı Renminbi) ticaret sistemini devam ettiriyor. Tüm bu gelişmeler birçok şirketi gelecek planlarını iki kez düşünmeye sevk ediyor. Avrupa’ya taşınmak bu açıdan çok daha mantıklı bir hamle gibi görünüyor.

Düzinelerce şirketin Avrupa’ya taşınıp tanışmaması aslında bütünüyle bambaşka bir konu. Bu güne kadar, son haftalarda yalnızca 2 büyük şirket taşındı. Ancak görünen o ki bu iki büyük şirketin böyle büyük bir adım atması diğer şirketlere de ilham oldu ve her gün yeni bir şirket daha taşınma kararı alıyor. Tüm bu gelişmeler, Avrupa’nın dünyanın birçok bölgesine kıyasla kripto paralar için daha iyi olanaklar sağladığının da bir göstergesi.

Avrupa’ya Göç

Bitcoin borsası Bitfinex, Asya’dan İsviçre’ye taşınma planını açıkça belirtmişti. İsviçre’de taşınmayı düşündükleri bölge Zug aynı zamanda “Kripto Para Vadisi” olarak biliniyor. Kripto paralara karşı hoşgörüsü yüksek bir ekosisteme sahip Zug’un ağırlığını hissettirdiği aşikâr. Bölge aynı zamanda kendini blockchain ve Bitcoin için bir merkez yapma konusunda kararlı.

Kripto para borsası Binance de son günlerde attığı adımlarla birçok insanı şaşırtanlar arasında; şirketin Malta’ya taşınması “oldukça ilginç” olarak yorumlandı. Ülkenin cumhurbaşkanının açıklamalarına göre Malta bu pazarda kendini “kripto para şirketleri için bir cennet” olarak konumlandırmak istiyor. Zug ve Malta arasındaki bu yarışın önümüzdeki günlerde ilgi çekici olacağı şüphesiz.

Belki de en büyük sürpriz Güney Koreli internet devi Kakao’nun taşındığını açıklamasıyla gerçekleşti. Şirketin bir ICO gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği henüz belli olmasa da piyasaya sürmeyi planladıkları blockchain platformu için çalışmalara devam edilecek. Her ne kadar şirket bu blockchain girişimi için bir Japon bağlı şirket kurmuş olsa da, Asya dışında da bir mağaza açması kuvvetle muhtemel. Bu dikkate almaya değer, çok önemli bir gelişme.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment