Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Teminatlı Kredi İşletmeleri, Ayı Piyasasına Rağmen Yükselişte!

2018 yılı şüphesiz Bitcoin ve neredeyse diğer bütün kripto para birimleri için oldukça sert düşüş yaşanan bir yıl oldu ve düşüşün etkileri 2019 yılında hala hissedilmekte. Temel olarak 2008 yılında yaşanan küresel ekonomik krizden etkilenen kurucusu tarafından, insanların ekonomik özgürlüğe sahip olması için üretilen Bitcoin, yavaş yavaş asıl üretim amacına doğru ilerlemekte.

Bunun en büyük nedeni de, geçtiğimiz yıllarda çok niş bir alan olan kripto para sektörünün, artık geleneksel finans ve bankacılık sektöründeki bir çok olanağa sahip olması şeklinde ifade edilebilir. Bankacılık, bankamatik kartları, ATM ve PoS cihazları gibi bir çok avantaj, artık kripto para sektöründe de kullanıma sunulmakta ve bunun en güncel örneğini kripto para teminatlı kredilerde gördük.

Bloomberg tarafından aktarılan bir habere göre, yaşanan sert ayı piyasasına rağmen kripto para tabanlı kredi verme platformları ciddi bir şekilde artış yaşamakta. Diğer kripto para tabanlı platformlara kıyasla özellikle düşüş yaşanan durumlarda eşsiz bir konuma sahip olan bu kredi verme startup’ları, kullanıcıların sahip olduğu kripto para miktarına göre elindekileri nakit paraya çevirmesine ve zarardan satış yapmasına gerek kalmadan, ihtiyaç duyulan miktarı kredi olarak sağlamakta.

Genesis Capital gibi firmaların önderliğini yaptığı bu yeni sektör ve alan, ciddi bir büyüme elde etti ve Genesis yakın zamanda yaptığı açıklamada 2019 yılında elemanlarını iki katına çıkarmayı ve Asya bölgesine açılmayı düşündüğünü vurguladı. Diğer kripto para firmaları eleman çıkartırken, kredi veren kripto para platformları adeta genişlemeye gidiyor ve bu bile başlı başına bir kanıt olarak sunulabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment