Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq Vadelileri Düşüş Yaşarken, Bitcoin Yükselmeye Devam Ediyor!

Nasdaq Vadelileri,  2019 yılına düşüşle başladı ve Çin’in ABD piyasaları üzerinde sahip olduğu etkinin hala geçmediğini ve geleneksel finans piyasasının küresel bir tehlike altında olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

CNBC verilerine göre Nasdaq endeksi 2018 yılını yıllık %4.72’lik bir düşüşle tamamladıktan sonra, yeni yılda da 116.60 puan daha düşüş yaşadı. Dow Jones Endüstri Ortalaması da %1.29 civarında düşüş yaşarken, S&P 500 endeksi ise %1.24 düşüş yaşamakta ve ABD’nin önde gelen finansal piyasaları tamamen kızıla boyanmış durumda.

Geçtiğimiz Pazartesi günü ABD hisse senedi piyasası, son 10 yılın en kötü bir yıllık performansını göstermesine rağmen, seneyi pozitif bir not ile kapattı. Dow %1.23 veya 265.06 puan artış yaşarken, Nasdaq sadece %0.7’lik bir artış ile kapanış yaptı. Yıllık orana bakıldığında, Dow aslında %.5.6, S&P 500 ve Nasdaq ise sırasıyla %6.2 ve %3.9 düşüş ile kapanış yaptı ve bu durum tehlikenin adım adım yaklaştığını gösteriyor.

Bütün bunlara rağmen kripto para piyasası kötü bitirdiği 2018 yılından, nispeten yeşil bir 2019 yılına geçiş yaptı ve BTC basın saatine göre %3.42 yükselişe sahip. Geçtiğimiz Kasım ve Aralık ayı süresince 60 milyar doların altına inme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Bitcoin, an itibariyle 67 milyar doların üzerinde toplam piyasa hacmine sahip ve birim fiyat olarak da 3.800 doların üzerine tekrardan çıktı.

Ancak tabii ki son günlerin en çok konuşulan top 10 kripto para biriminden birisi, Ethereum oldu. Yaşadığı yükselişle ikinciliği XRP’den almayı başaran Ethereum, yaklaşan hard fork öncesi ısınma turlarına başlamış gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment