Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Uygulamasında 1.92 Milyon Kullanıcının Kişisel Verileri Sızdırıldı

Vietnam’ın dijital para uygulaması Onus’un 1.92 milyon kullanıcısının kişisel verileri, güvenlik ihlali nedeniyle sızdırıldı.

Vietnamlıların kurduğu ve yönettiği Singapur merkezli şirket, pazartesi günü sunucusunun saldırıya uğradığını ve kullanıcılarının kişisel verilerinin çalınmış olabileceğini Twitter hesabından yaptığı paylaşımla belirtti. Kullanıcıların paralarına herhangi bir şey olmadığını söyleyen şirket, şifrelerini değiştirmelerini tavsiye etti.

Veri ticareti yapılan bir web sitesinde 25 Aralık’ta “vndcio” adlı bir hesabın paylaşmış olduğu bir gönderide, Onus müşterilerinin verileri bulundu. Veriler; ad soyad, e-posta adresi, telefon numarası, kullanıcı adı ve kimliğin dijital olarak doğrulanması olan KYC bilgilerini içeriyordu. Kullanıcıların pasaport ve kimliklerinin ekran görüntüleri de veriler arasındaydı. Ayrıca hacker, 10 kişinin yüzünün videosunu yükledi.

1,92 milyon Onus kullanıcısının yaklaşık yüzde 90’ının Vietnamlı olduğunu söyleyen Hacker, veriler için ne kadar ücret istediğini açıklamadı, ancak iletişim için e-posta adresi verdi.

Sızdırılan verilerin amacı, kullanıcıların kimliğini taklit etmek veya onlara istemedikleri reklamlar göndermek olduğu tahmin ediliyor.

Onus’un stablecoin’i olan VNDC (Vietnam Dong’unun Coin’i), kullanıcıların Bitcoin gibi kripto para birimleriyle ticaret yapmalarına ve yatırımlarını yönetmelerine olanak tanıyor.

26 Aralık’ta başka bir hesap olan ‘blackblock1234’ aynı verileri toplam dokuz terabaytlık bir hacimle internete yükledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!