Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para ve Blockchain Alanındaki İşçilerin Sayısı Azalıyor, İşverenlerin Sayısı Artıyor

Blockchain ve kripto para sektöründe iş arayan insanların sayısında yıl genelinde bir düşüş görülüyor.

En büyük iş arama sitelerinden Indeed.com tarafından yayınlanan verilere göre ABD genelinde Bitcoin, Blockchain ve kripto para gibi anahtar terimleri kullanarak iş arayan kişilerin sayısında ciddi bir düşüş var. Indeed.com verilerine göre Ekim 2017-Ekim 2018 tarihleri arasında bu alanlarda iş arayan kişilerin sayısı, yüzde 3.06 oranında düştü.

Bu alanlarda iş arayan kişilerin sayısı azalmış olsa da iş pozisyonlarında bir artış olduğunu söylemek mümkün. Yine Ekim 2017-Ekim 2018 tarihleri arasında bir kıyaslama yapıldığı zaman bu alanlarda uzmanlaşmış çalışan arayan şirketlerin sayısı yüzde 25.49 oranında artış gösterdi.

Indeed, bu verileri baz alarak geçtiğimiz seneyle bu sene arasında kayda değer bir fark olduğunu belirtiyor.

Daha eski verilere bakıp Ekim 2016-Ekim 2017 tarihlerini kıyasladığımızda ise iş arayanların sayısında yüzde 481.61, iş pozisyonlarında ise yüzde 325 oranında artış olduğunu görüyoruz.

Indeed’in yetkili isimlerinden olan Raj Mukherjee, CoinDesk’e bu konu hakkında bir röportaj vererek şu açıklamayı yaptı:

“Indeed üzerinden kripto paralarla ilgili iş arayan kişilerin sayısı geçtiğimiz yıllarda istikrarlı bir şekilde artıyordu. Verilerimize göre bu alanda iş arayan kişilerin sayısı özellikle Bitcoin fiyatı zirveyi gördüğü zaman artış gösterdi. İş arayanların sayısı o dönemden bu yana düşüş göstermiş olsa da hala kayda değer.”

Glassdoor da geçtiğimiz ay buna benzer bir araştırma yaparak sonuçları yayınladı. Glassdoor’un verilerine göre ABD genelinde Blockchain sektöründe uzmanlaşmış çalışan arayan şirketlerin sayısı, Ağustos 2017-Ağustos 2018 dönemleri arasında yüzde 300 oranında artış gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment