Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yatırım Şirketi, Tasfiye Olmak İçin Resmen Başvuruda Bulundu

Kripto para yatırım platformu Cake Group’un kurucu ortağı, hissedar anlaşmazlığı nedeniyle şirketin tasfiye edilmesi için başvuruda bulundu.

Straits Times tarafından aktarılanlara göre şirketin kurucularından, paydaşlarından ve CTO’su olan Chua U-Zyn, 1 Aralık’ta Yüksek Mahkeme’ye başvurdu. Duruşma tarihi 22 Aralık olarak belirlendi.

Grubun kurucu ortağı ve CEO’su Julian Hosp, grubun “güçlü bir delilinin” olduğunu ve mahkemeye yapılan başvuruyu düşürmeye çalışacaklarını söyledi.

Hosp, mahkeme başvurusunun şirketin Kasım ayı ortasında açıklanan yeniden yapılanmasıyla ilgili “iç anlaşmazlıklardan” kaynaklandığını söyledi. Dr. Hosp, mahkeme başvurusundan 6 Aralık’ta haberdar edildiklerini söyledi.

Grubun “mali açıdan güçlü” olduğunu, ticari faaliyetlerinin devam ettiğini, yükümlülüklerini yerine getirebileceğini, varlıklarının yükümlülüklerini aştığını ve müşteri fonlarının birebir olarak desteklendiğini gösterdiğini vurguladı.

Hosp, tasfiye başvurusunun hissedarlar arasındaki bir anlaşmazlıktan kaynaklandığını belirterek, “Başka bir deyişle tasfiye başvurusu, Cake Group’un borçlarını ödeyemeyeceği iddiasıyla gündeme gelmemiştir.” dedi.

Cake Group, Kasım’ın ortasında çalışanlarının yaklaşık %30’unu işten çıkarma kararı almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!