Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yatırımcılarına Belirli Bir Oranda Faiz Veren Mevduat Hesapları Piyasaya Sürüldü!

Kripto para varlık yönetim ve kredi verme firması BlockFi, yakın zamanda yaptığı bir açıklama ile Bitcoin ve Ethereum yatırımcılarına özel yeni bir vadeli hesap piyasaya sürdüğünü duyurdu. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu vadeli hesap yatırımcılara sahip oldukları kripto paralar baz alınarak yıllık %6.2’lik bir faiz getirisi sağlayacak.

Kripto para odaklı ticari banka Galaxy Digital geçtiğimiz yılın Temmuz ayında BlockFi için yapılan 52.5 milyon dolarlık fonlamayı yönetmişti ve BlockFi bu fonlama ile ciddi bir ses getirdi. Firma konu hakkında yaptığı açıklamada mevduat hesaplarının aslında yeni olmadığını ve 2019 yılının başından beri beta olarak piyasaya sürüldüğünü, bu tarihten itibaren ise genel kitlelere de sunulacağını vurguladı. Yıl başından beri başlatılan mevduat hesaplarına şimdiden 10 milyon dolardan daha fazla değere sahip kripto para aktarımı yapıldı.

BlockFi’nin ilgili gönderisinde müşterilerin varlıklarının direkt olarak Gemini Tröst Şirketine aktarıldığı ve onlar tarafından korunduğu da belirtiliyor. Adından da anlaşılacağı üzre Gemini Tröst Şirketi Gemini kripto para borsasının kurucuları olan Winklevoss ikizleri tarafından kurulan bir platform ve direkt olarak New York Finansal Hizmetler Departmanı tarafından denetlenmekte.

Müşteriler mevduat hesaplarından istedikleri zaman da fonlarını çekebilme imkanına sahip ve bu durum birçok kripto para yatırımcısının aradığı bir kriter olabilir. BlockFi’ye benzer bir hizmet veren kripto para teminatlı kredi firkması Genesis Global Trading, geçtiğimiz 2018 yılında 1.114 milyar dolarlık kredi vermesi ve kredi verilmesine aracılık etmesi ile gündeme gelmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment