Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yatırımcılarını Dolandıran İki Siteye Erişim Engeli Getirildi

Hong Kong’daki düzenleyici kurum, yatırımcıları dolandırdığından şüphelenilen iki kripto para sitesine erişim kısıtlaması getirdi.

Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) tarafından yapılan açıklamaya göre işletmeleri hakkında yanlış bilgiler yayan HongKongDAO ile BitCuped, kurumun uyarı listesine alındı.

SFC’nin bulgularına göre HongKongDAO, HKD adlı bir dijital token sattı ve Hong Kong’da işletme lisansı almak için başvuruda bulunduğu şeklinde yanlış bilgi verdi.

SFC, HongKongDAO’nun sitesine erişim engeli getirdi ve alım-satım platformlarına HongKongDAO tarafından ihraç edilmiş tokenların işlemlerini durdurmaları yönünde talimat verdi.

BitCuped ise borsa operatörü Hong Kong Exchanges and Clearing’in (HKEX) CEO’sunu kendi CEO’suymuş gibi tanıtarak yanlış bilgi verdi. SFC’nin açıklamasına göre BitCuped, aslında projeyle hiçbir bağlantısı olmayan HKEX Başkanı Laura Cha ile HKEX CEO’su Nicolas Aguzin’i kendi yöneticileriymiş gibi lanse etti.

Düzenleyici kurum, bu her iki dolandırıcılıktan kaç kişinin zarar gördüğünü veya toplamda ne kadar mali kayıp yaşandığını açıklamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!