Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yazılımcıları İşte Bu Blockchainlere İlgi Gösteriyor

Blockchain, kripto para ve Web3 alanlarında yazılım geliştirenler, aylardır yaşanan ayı piyasasına rağmen hala iş yokluğu yaşamıyor.

Electric Capital tarafından yapılan araştırmaya göre blockchain ekosistemlerinde çalışan yazılımcıların sayısı, 2022 yılı boyunca bir önceki yıla kıyasla %8 oranında artış gösterdi.

Geçtiğimiz yıl ayrıca herhangi bir blockchain ekosistemine ilk kez yazılım aracılığıyla katkı sağlayan kişilerin sayısı yaklaşık 61 bin oldu. Bu sayı, şu ana kadar geçmiş tüm yıllar içerisinde en büyüğü.

Electric Capital’ın ortaklarından Maria Shen’e göre kripto para geliştiricilerinin sayısının, ayı piyasasına rağmen artmış olması, daha önceden görülmedik bir durum değil.

Benzer şekilde, bu geliştiricilerin sayısı 2018 yılında yaşanan ayı piyasası döneminde de yükselmişti:

“Ne zaman bunun gibi ayı piyasası döngülerine girsek, aslında yazılım geliştiricilerin sayısında bir artış görüyoruz. Bu alana giriyor ve inanılmaz şekilde, fiyatlar düşüyor olsa dahi bu alanda kalmaya devam ediyorlar.”

2022 yılı boyunca blockchain ekosistemlerine katkıda bulunmuş geliştiricilerin %28’i, Bitcoin veya Ethereum ekosistemlerine katkıda bulundu. Bu, sektördeki yazılımcıların sadece Bitcoin ve Ethereum üstünde değil, yeni ortaya çıkan diğer teknolojiler üstünde de çalıştığını gösteriyor.

Yazılımcıların ilgisini çeken diğer ekosistemler arasında Solana, Polygon, Cosmos ve Polkadot yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!