Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Foundation ve Ripple, Ortak Amaç İçin Bir Araya Geldi

Solana Foundation ve blockchain platformu Ripple, iklim değişikliğiyle mücadelede kripto tabanlı çözümlerin kullanılabilmesi için iş birliği yapmaya başladı.

Aralarında Solana Foundation ve Ripple’a ek olarak Global Blockchain Business Council’ın (GBBC) da bulunduğu bir grup üye, Blockchain x Climate Leadership Network’ü (BxC) KURDU.

Bu vaktın, “iklim konusunda harekete geçen yenilikçilerin, liderlerin ve geliştiricilerin bir araya gelebileceği en büyük buluşma noktası” olması hedefleniyor.

BxC’nin tanıtımı, İsviçre’nin Davos kasabasında yapıldı. Davos Zirvesi’nin başladığı şu günlerde, kripto para temsilcileri kripto para ve blockchain teknolojierinin gerçek hayatta ne gibi faydalarının olabileceğini göstermeye çalışıyorlar.

BxC’nin stratejik danışmanlığını üstlenen Daniel Hwang’a göre bu teknolojilerin gerçek hayatta sahip olabileceği en makul kullanım alanlarından biri, iklim değişikliğiyle mücadele olabilir.

BxC, iklim değişikliğiyle mücadelede blockchain teknolojisi kullanılırken ne gibi ilkelere uygun şekilde hareket edilmesi gerektiğini belirlemeye çalışacak.

Solana Foudnation ile Ripple’ın kurucu ortakları arasında yer aldığı BxC, Regen Network’ten de destek alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!