Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

USDC İhraççısı Circle Finansal Raporunu Paylaştı: Rezerv Hangi Ürünlerle Destekleniyor?

Kripto para piyasalarının hacim olarak en büyük ikinci stablecoin ihraççısı Circle, ilk kez “USDC Ekonomi Durumu” isimli bir rapor yayımlayarak önemli detaylara yer verdi.

Circle yayınladığı son raporda, 2022 yılına dair finansal detaylara yer verdi. Habere konu olan bu raporda 2018 yılından 2022 yılının sonuna kadar 213 milyar dolarlık işleme ev sahipliği yaptıkları belirtilirken sistemlerinin şimdiye kadar hiçbir aksaklık göstermeden tüm talepleri karşıladığı vurgulandı.

Şirket, tüm USDC rezervlerinin %80’lik kısmının 3 aylık hazine tahvillerinde tutulduğunu söyledi ve bunun yakın zamanda değişeceğini beyan etti. Ocak sonu itibariyle söz konusu varlıkların Circle Rezerv Fonu‘na taşınacağını belirten raporda, bu fonun tümüyle kendilerine ait olduğu vurgulandı. Fondaki varlıkların, dünyaca güvenilir bir banka olan BNY Mellon tarafından garanti altına alındığı ifade edilirken varlıkların %20’lik kısmının da nakit rezerv şeklinde tutulduğu açıklandı.

Raporda, USDC’nin 2022 yılında sadece Ethereum (ETH) ağı üzerinde 4,5 trilyon dolarlık işlem gerçekleştirdiği belirtilirken bu miktarın %60’lık bölümünün akıllı kontratlar ile bağlantılı olduğu detay olarak eklendi. Akıllı kontrat sayısının bu denli fazla olmasının gerekçesi ise hızlı ve ucuz ödemelerin yanı sıra USDC ağının programlama konusundaki üstünlüğü olarak lanse edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!