Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Korku Bitti: Bu Endeks 3 Çeyreğin Ardından Nötr’e Döndü!

Bitcoin (BTC) Korku ve Açgözlülük Endeksi (FGI) üst üste üç çeyrek boyunca negatif bölgede seyrettikten sonra nihayet nötr bölgeye geçiş yaptı.

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, Haziran 2022’de tarihin en düşük seviyelerinden biri olan 7’ye geriledi ve üç çeyreği kapsayan uzunca bir süre boyunca negatif bölgede seyretti. Ancak Bitcoin’in geçtiğimiz günlerde yaklaşık %30 değer kazanarak 21 bin doların üzerine çıkmasıyla beraber Korku ve Açgözlülük Endeksi de 51 puanla nötr bölgeye ulaştı.

Birçok analistin, mevcut volatilite ve piyasa momentumu gibi rasyonel verilerin yanı sıra sosyal medya, Google verileri gibi davranışsal değişkenleri göz önünde bulundurarak yatırımcıların kripto para yatırım yönelimlerinin yoğunluğunu ölçen Korku ve Açgözlülük Endeksi’ni sıklıkla kullandığı düşünülüyor.

Endeksin pozitif değişiminin yanı sıra kripto para sektöründe faaliyet gösteren Anthony Scaramucci, Arthur Hayes, Mike Novogratz, Changpeng Zhao ve Michael Saylor gibi pek çok aktör de Bitcoin ve kripto para piyasasının orta vadede toparlanmasını bekliyor. Ayrıca Bitboy olarak tanınan kripto para analisti Brian Armstrong, önümüzdeki 45 günlük süreçte Bitcoin’in 25 bin ile 30 bin dolar seviyelerine yükselmesini beklediğini söylüyor.

Coingecko verilerine göre son yedi günde %24,1 değer kazanan Bitcoin, son yirmi dört saatte %0,2 değer kaybetti. Bitcoin yazım esnasında 21.341 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!