Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralar CFTC’ye Zorluk Yaşatıyor

Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) için en zorlayıcı varlık sınıflarından biri kripto paralar. Bu düşünce CFTC başkanı J. Christopher Giancarlo’nun kendisinden geliyor. Kripto paralarla ilgili açıklama yapan Giancarlo potansiyel yatırımcıları kripto paraların “riskli” yanları konusunda uyarmayı da unutmadı.

Kayda Değer Ortaklık

CFTC başkanı Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonundaki denklerinden, sektörün içinde yer alan bireylere ve yatırımcılara kripto paraların “risklerini ve yasal sorumluluklarını öğrenme” yönünde uyardıkları için övgüyle bahsetti. Giancarlo:

“Sürekli olarak dijital paraların CFTC’nin geçmişte karşılaştığı hiçbir şeye benzemediğini belirttim ve SEC için de zorluklar yarattıklarını biliyorum.” yorumunda bulundu.

Giancarlo ABD’deki düzenleyici çevreler içindeki uyumu vurgulamak adına hem dijital paralar hem de ICOlar ile ilgili olmak üzere CFTC ve SEC arasında düzenli bir iletişimin sağlandığını söyledi. Giancarlo aynı zamanda CFTC’nin dijital paraları direkt olarak düzenleyemeyeceğini söyledi.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu, iki kurumu da ilgilendiren yeni ve süregelen sorunlar hakkında yeni çözümler üretmek adına Ortaya Çıkan Düzenleyici Sorunlar başlığı altında bir CFTC-SEC Danışma Kurulu dahi oluşturdular.

ABD’de Kripto Paraların Durumu

Giancarlo yakın zamanda yaptığı başka bir açıklamada şöyle söylemişti:

“Kısmen yeni oluşmaya başlayan Bitcoin için nakit dayanaklı piyasalar ve borsalar çoğunlukla düzenlenmemiş piyasa durumunda ve CFTC’nin bunları düzenlemek için olan yetkisi kısıtlı.”

SEC başkanı ise bu hafta yaptığı açıklamada ICOların yatırımcıların güvenliği için düzenlenmeleri takdirinde olumlu bir araç olabileceklerini ve kurumunun bunu gerçekleştirmek için elinden gelen her şeyi yapacağını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment