Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook Yöneticisi ve Eski PayPal Başkanı İsim Coinbase’e Katıldı

Dünya’nın en büyük dijital para borsalarından Coinbase, yönetim kuruluna yeni bir isim ekledi. Bu isim Facebook yöneticilerinden David Marcus.

Facebook’un mesajlaşma ürünleri başkan yardımcısı David Marcus, Coinbase yönetim kuruluna katılarak geniş ölçekli mobil ürünlerde elde ettiği yılların tecrübesini Coinbase ekibine de aktaracak.

Daha önceden online ödeme devi PayPal’ın başkanlığı yapmış olan David Marcus “2012 yılından beri kripto paralardan büyülendiğini” ve altta yatan teknolojinin “dünya genelindeki insanların yaşantılarını materyal olarak değiştirme potansiyeline sahip olduğunu” düşünüyor.

David Marcus’un kendi mobil ödeme startup’ı olan Zong 2011 yılında neredeyse çeyrek milyar dolar karşılığında eBay tarafından alındıktan sonra Marcus, PayPal’a katılmıştı.

Coinbase CEO’su ve eş-kurucusu Brian Armstrong:

“David’in hem ödeme hem de mobil sektöründeki bilgisi, dünyanın her yanından insana bir fırsat getirecek, tam anlamıyla açık olan bir finans sistemi oluşturma yönündeki hedefimizde bize rehberlik edecek.” yorumunda bulundu.

Coinbase bu duyuruyu “büyük kesinti” sebebiyle o sırada artış yaşamakta olan Litecoin ve Ethereum için ticareti kestirdiği gün yaptı.

Bitcoin fiyatı da yükseliş halindeyken, Coinbase’in de yeni kullanıcı sayısı sürekli olarak rekor kırmaya devam ediyor. Bunun yanında şirketin iOS uygulaması da Apple’ın ABD tabanlı App Store’unda en üst sıraya yerleşmiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment