Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon GMO Internet şirketi Bitcoin maaş sistemi başlatıyor

Japon web devlerinden GMO Internet Group 12 aralıkta yaptığı açıklamasında yakında personellerin maaşlarının bir kısmını bitcoin olarak alabileceklerini açıklamıştı.

GMO öncelikle Şubat 2018’de GMO Internet Co.,Ltd. bünyesinde bu sistemi başlatmayı planlıyor, devamında ise kademeli olarak şirketin bütün grupları ve bu gruplarda çalışan 4,000‘den fazla personel de bu planı takip edecek.

Şirketin yaptığı açıklamada:

“GMO Internet Group dünyadaki dijital para birimlerinin gelişmelerine kendi grubu içerisindeki dijital para birimi ile ilgili çabalarını arttırarak katkı sağlayacak.”

GMO’nun Ekim ayında duyurduğu initial coin offering (ICO) planlarında yeni token’ın gelecek olan ürün serilerinde bir ödeme sisteminin parçası olarak kullanılabileceğini söyledi.

Son yapılan açıklamaya göre “GMO coin” adı verilen yeni sistem token kullanarak çalışanların projenin bir parçası olarak bitcoin almasına olanak sağlayacak.

Çalışanlar aylık maaşlarının bitcoin payı için 10,000 yen (yaklaşık 88 dolar, türk lirası ile yaklaşık 339 TL) tutarında bir alt limite ve 100,000 yen (888 dolar, yaklaşık 3390 TL) tutarında bir üst limite sahip olacaklar ve ayrıca şirketin açıklamasına göre, işçinin seçmiş olduğu miktarın yüzde 10’u bonus olarak “teşvik” amacıyla verilecek.

Tokyo merkezli GMO şirketi ilk olarak kripto para birimlerine girişini Mayıs 2017’deki borsa açılışıyla yaptı. Ağ sağlayıcılığı ve bir çok farklı dijital servis daha sunan şirket aynı zamanda Eylül ayında, 2018’in ilk yarısında başlaması planlanan yeni kripto para madenciliği operasyonlarını da başlattığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment