Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Social Capital’ın Kurucusu: Bitcoin Fiyatı 1 Milyon Doları Bulacak

Social capital’ın sahibi ve Golden State Warriors’ın ortağı Chamath Palihapitiya, Salı günü CNBC ekranlarında gerçekleşen bir röpartaj sırasında Bitcoin’in değeri ve büyüme potansiyeli hakkında fikirlerini dile getirdi.

İlk olarak 2012 de Bitcoin’e yatırım yapan lider iş adamı, Bitcoin fiyatlarının önümüzdeki 20 yılda giderek daha da benimsenmesiyle birlikte çok büyük bir artış beklediğini belirtiyor.

Bu analizi Bitcoin fiyatlarının 1 milyon dolar sınırına çıkma potansiyelini görmüş diğer yorumcu ve yatırımcıları yansıtmış oldu. Palihapitiya tahminlerini Bitcoin’in altın ile kıyaslanabilecek bir tasarruf aracı olduğuna dayandırıyor.

“Bu şeyin altının değeri ile kıyaslanabilecek bir potansiyeli var… Bu dünyanın düzgün işleyişini bozduğunu bildiğimiz otokrat rejimler ve bankacılık altyapısına karşı harika bir tedbir ve tasarruf aracı… Tahminimce önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde Bitcoin’in 1 koin’i 100,000 dolar, ve sonraki 20 yıl içerisinde ise 1 milyon dolar olacak.”

Bitcoin bankalara karşı bir Tedbir

Palihapitiya’ya göre en önemli argüman Bitcoin’in şu anki bankacılık altyapısının potansiyel olarak neden olduğu büyük problemlerin bir çoğuna karşı bir tedbir sunması.

Farz edelim ki bankacılık sistemi çökerse, Bitcoin şu anki platformdan tamamen bağlantısız olduğu için etkilenmeyecek. Son tavsiyesi ise yaptığınız yatırımın en azından yüzde 1’ini Bitcoin’e yatırın, çünkü Bitcoin aslında hepimizi kurtarabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment