Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralar, Çin’in Yıllık Yatırım Etkinliğinde Değerlendirilmedi

Kripto paralar, söylentilere rağmen, Çin’in Yıllık Tüketici Koruma Etkinliği altında eleştirilmek için gündeme getirilmedi.

Mart ayında büyük politika değişiklerinin açıklanacağı konusunda söylentiler bir çok kaynaktan paylaşılmıştı. Ulusal televizyon kanalında 15 gece boyunca Çin’deki kripto para aktiviteleri ve maskelenmiş ICO’ların durdurulması üzerine program yapıldı.

Çin’in resmi ağzı olan Çin Merkezi Televizyonu (China Central Television) tarafından sunulan bu yıllık program,  Dünya Tüketici Hakları Günü kutlanırken, halk güvenliğinin sağlanması için şüpheli şirket davranışlarını açığa çıkarıyor.

Programa ayrıca, Sanayi ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı, Kamu Güvenliği Bakanlığı, Yüksek Halk Mahkemesi ve Yüksek Halk Savcılığı dahil olmak üzere büyük Çin devlet kurumları ev sahipliği yapıyor.

Söylentiler, programın Çin’de hâlâ var olan ICO’ları açığa çıkaracağını ve ICO’lara erişimi olan bazı insanların, Çinli yatırımcılar adına yatırım yapmak için aracı görevi görecek şekilde faaliyet göstereceğini öne sürdüler.

Bir kaynakta açıklandığı üzere:

“Herkes gece boyunca neler olacağını bekliyordu.”

Doğrusunu söylemek gerekirse söylentiler, programda ICO’lar hakkında hiçbir tartışma bulunmadığını yaymak amacıyla  sızdırılmış program listesinde, Çin’deki kripto para topluluğuyla ilgili belirsizliklerin olduğunu gösteriyordu.

Kripto para veya ICO ile ilgili konuların bulunmaması yaygın söylentiyi öldürse de Çin’in mevcut gözetim çabalarını takiben kripto para birimi aktiviteleriyle ilgili daha fazla düzenleyici önlem alıp almayacağını bekleyip göreceğiz.

Daha önce de bildirildiği üzere, Çin’in polis teşkilatı, internet izleme çalışmalarını denizaşırı kripto para faaliyetlerine genişletirken, düzenleyiciler de sosyal medya kanallarında yerli kripto para borsalarını engelleme konusuna odaklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment