Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Hong Kong Nüfusundan Daha Fazla Kullanıcıya Ulaştı

Hong Kong tabanlı borsa Binance, 100 günden daha bir kısa süre içerisinde neredeyse 7 milyon kullanıcı kazandı.

Hong Kong tabanlı kripto para borsası şirketi Binance, çılgınlar gibi büyüyor. Bugün yayınlanan aylık rapora göre, şirketin Medium sayfasında, Binance’ın 7.9 milyon “toplam kayıtlı” kullanıcıya ulaştığı yer alıyor.

Bu rakam, Hong Kong nüfusu ile kıyaslandığında daha da şaşırtıcı bir hale geliyor. Çin hükümeti istatistik bürosu tarafından şubat ayında yapılan bir nüfus sayımına göre, özerk bölge 7.4 milyon insana ev sahipliği yapıyor.

Bir saat içinde 250.000 yeni kullanıcı

Diğer bir ilginç durum ise, Eylül 2017’de kurulan Binance’ın bu sayıya ulaştığı süreç oluyor. Rapora göre, müşterilerin büyük çoğunluğu -yaklaşık 7 milyon kişi – son 97 gün içinde katılım sağladılar. Bu hızlı tempo, borsa yükselme periyotlarına bakınca daha anlamlı gözüküyor. Binance CEO’su Zha Chanpeng tarafından geçtiğimiz Ocak ayında verilen röportaja göre, şirket, kayıtların yeniden açılmasıyla birlikte çeyrek milyon kullanıcının ilgisini çekti.

Binance zinciri

Bu hafta Binance, kendi blockchainini oluşturduğunu ve kripto para biriminin sürümünü yükseltilmesi gerektiğini bildirirken bazı ilginç haberler de yayınladı. Blockchain varlıklarının devri ve ticareti için “Binance Chain” adı verilen yeni bir platform kullanılacağını bildirdi. Binance, akıllı sözleşme kurallarını kullanarak yönetimsel görevleri ortadan kaldıracağının ve işlem hızını arttıracağının sözünü verdi.

Binance’ın kendi tokeni olan Binance Coin (BNB), güncellenecek ve halka açık blockchain sisteminde yar almaya başlayacak.

Hoş olmayan güvenlik kaydı

Bununla birlikte, Binance, çalışma süresi boyunca çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldı. Şirket, bir süre çevrimdışı hale gelmesine sebep olan çok sayıda hack ve DDOS saldırısına maruz kaldı. Binance, geçen hafta, çok karmaşık bir saldırıya uğradı ve bu saldırı kripto para alanında kargaşaya neden oldu. Haliyle saldırı, kripto para piyasasındaki düşüş hissiyatına katkıda bulundu. Oltalama yoluyla 31 kullanıcının bilgilerini ele geçiren ve özel API anahtarları oluşturan kimliği belirlenemeyen hackerlar, VIA Coin’i pumpladı ve değerinin 2 dolar seviyelerinden 10 doların üstüne çıkmasına neden oldu.

Hack olayından kısa bir süre sonra, Zhao hackerların yakalanması için halkın yardımını istedi ve hackerların tutuklanmasına yardımcı olacak bilgiler karşılığında 250.000 dolar teklifinde bulundu.

Binance’e üye olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment