Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralar, İlk Defa Bir ABD Kongresi Ekonomik Raporunda Övülerek Öne Çıktı

2017 “kripto para yılı” olarak adlandırılan kongreden gelen yeni rapor, teknoloji kullanımında işbirliği yapmak için kanun koyuculara ve sektör paydaşlarına çağrıda bulunuyor.

Ülkenin ekonomik statüsü ve gelecek yıl için tavsiyelerinin değerlendirilmesini içeren 2018 Birleşik Ekonomik Raporu (The 2018 Joint Economic Report) özellikle kripto para ve blockchain üzerine bir bölüm içeriyor. Bu, Temsilciler Meclisi ve Senato üyelerinin de yer aldığı, Kongre Birleşik Ekonomik Komite’si tarafından üretilen bir yıllık yayında teknolojinin kayda değer bir şekilde bahsedildiği bilinen ilk örnek.

Kapsamlı rapor, kripto paraların öne çıkmasını izleyerek, önemli bir yükseliş gösteren bitcoin ve ethereum’un  Dow Jones Borsası Endüstri Endeksi ve S&P 500’ü geride bıraktığına dikkat çekiyor.

Ancak, belki de en dikkate değer olan tavsiyeleri, raporda blockchain teknolojisinin, siber suçlarla mücadele, ülke ekonomisi ve altyapısının korunması için potansiyel bir araç olarak kullanılabileceğinin belirtildiği kısım. Bu uygulama alanı, raporun, kanun koyucular ve düzenleyiciler tarafından bir öncelik olması gerektiğini belirtti.

Raporun yazarları, “gelecekteki geniş uygulama alanları” sebebiyle hem kripto paraların hem de blockchain teknolojisinin altını çizerek  kanun koyucuların ve halkın bu terimlere aşina olmasını öneriyor.

Ve şu şekilde devam ediyor:

“Politika yapıcılar, düzenleyiciler ve girişimciler, geliştiricilerin yeni blockchain teknolojilerini hızla ve Amerikalıları sahtekarlıktan, hırsızlıktan ve tacizden koruyacak şekilde düzenleyebilmeleri ve ilgili yönetmeliklere uyumu sağlayabilmeleri için birlikte çalışmaya devam etmelidir.”

Rapor, “devlet kurumlarının” her düzeyde teknolojinin yeni kullanımlarını dikkate alması ve incelemesi gerektiği sonucuna vardığı gibi, “düzenleyici kurumların birbirleri arasında koordine olmaya ve tutarlı politika çerçevelerinde, tanımları ve yargıyı güvence altına almaya devam etmeleri gerektiğini” de ekliyor.

Rapor, ABD hükümetinin blockchain ve kripto para konusunu ciddiye aldığını gösteren en son işaret.

Bu haftanın başlarında, Konut Sermaye Piyasaları, Menkul Kıymetler ve Yatırım Alt Komitesi, ICO’lar hakkında halka açık bir duruşma düzenledi. Geçen ay ise, Uzay ve Teknoloji Bilim Evi ve Amerika Birleşik Devletleri Senatosu Bankacılık, Konut ve Şehir İlişkileri Komitesi teknoloji duruşmalarına ev sahipliği yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment