Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Kongre Üyesi: Kripto Paralar Döviz Gibi Değerlendirilebilir

Amerika Birleşik Devletleri Kongre Üyesi Ted Budd, ABD’deki kripto para vergilerinin bir an önce açıklığa kavuşturulmasını ve ülkedeki yasal belirsizliklerin bir an önce giderilmesini istiyor.

ABD‘deki İç Gelir Servisi günümüzde kripto paraları birer mülk olarak değerlendiriliyor. Dolayısıyla ABD’de kripto para kullanan kişiler ya itibari para, ya bir ürün veya bir hizmet alarak bir hesap yapmak ve ona göre bir vergi ödemek zorunda kalıyorlar. Ted Budd bu durumu çifte vergi olarak adlandırıyor. Çünkü kripto para işlemi yapan kişiler hem satın alırken hem satarken ayrı vergi ödüyorlar. Budd bu durumun pek adil olmadığını düşünüyor.

Ted Budd bundan bir süre önce Kripto Para Vergi Adilliği Yasası adı altında bir yasa tasarısı hazırlamıştı. Bu yasa tasarısının amacı kripto paraları ülkedeki 1986 İç Gelir Yasası’na bağlamaktı. Bu tasarı yürürlüğe girmiş olsaydı ABD’de kişisel amaçlarla kripto para almak; yine kişisel amaçlarla döviz almaktan farksız ve vergiden muaf olurdu.

Kongre Üyesi Ted Budd 4 Haziran tarihine ABD’deki Temsilciler Meclisi’nin önünde bir ifade verdi ve bu yasa tasarısında öne sürdüğü fikirleri yeniden dile getirdi. Ted Budd kripto paraların dövizlerden farklı olmadığını ve tıpkı onlar gibi vergilendirilebileceklerini söyledi. Geçtiğimiz gün ABD’nin Kaliforniya eyaetindeki muhasebecilerin kripto paralar hakkındaki görüşlerini paylaşmıştık. Onlar da kripto paraların aslında dövizlerden pek farklarının olmadığını ve aynı şekilde değerlendirilebileceklerini savunuyorlar.

ABD’deki İç Gelir Servisi günümüzde kripto paraları birer mülk olarak değerlendiriliyor. Dolayısıyla ABD’de kripto para kullanan kişiler ya itibari para, ya bir ürün veya bir hizmet alarak bir hesap yapmak ve ona göre bir vergi ödemek zorunda kalıyorlar. Ted Budd bu durumu çifte vergi olarak adlandırıyor. Çünkü kripto para işlemi yapan kişiler hem satın alırken hem satarken ayrı vergi ödüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment