Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Poloniex’te 13.5 Milyon Dolarlık Kayıp!

ABD merkezli kripto para borsalarından Poloniex‘teki marjin tacirleri ani bir düşüş yüzünden 13.5 milyon dolar değerinde para kaybettiler.

Kripto para sektörünün en büyük borsalarından olan Poloniex geçtiğimiz gün bir basın duyurusu yayınladı ve bundan birkaç gün önce yaşanan bir olaya açıklık getirdi. Poloniex’in açıklamalarına göre 26 Mayıs tarihinde piyasalarda yaşanan ani bir fiyat düşüşü yüzünden marjin kredilerinde toplamda bin 800 BTC’lik (13.5 milyon dolar) bir kayıp yaşandı.

Şirketin yayınladığı bu basın duyurusuna göre borsa kullanıcılarının yüzde 0.4’lük kısmı bu saldırıdan doğrudan etkilendi. Platformdaki toplam marjin kredilerinin ise yüzde 16.2’si azalmış oldu.

Poloniex yöneticileri durumu fark ettikten kısa süre sonra tüm borçlu hesaplarını dondurdular. Yapılan açıklamalara göre bu hesaplar, borçlar ödeninceye kadar kapalı kalmaya devam edecekler. Borsa yöneticileri ayrıca bu durumdan etkilenen kişilere para iadesi yapacağının sözünü veriyor.

Poloniex tarafından yayınlanan basın duyurusuna göre bu olay birkaç farklı sebep yüzünden yaşandı. Şirketin konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“CLAM piyasası çok ani bir şekilde düştüğü ve CLAM piyasasında yeteri kadar likidite olmadığı için CLAM piyasasındaki otomatik likidasyon süreçleri devreye giremedi. Ayrıca toplam kredi miktarının çok ciddi bir kısmı teminatla CLAM’e bağlanmıştı. Bu yüzden tacirlerin yatırımları da teminatta tuttukları paralar da aynı anda değer kaybetti.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment