Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralar, Gelecek Yıl Almanya’daki Tasarruf Bankalarında Yer Bulabilir

Almanya’daki tasarruf bankası müşterileri, projeye yeşil ışık yanması halinde kripto paralarını önümüzdeki yıldan itibaren banka hesaplarında saklamaya başlayabilir.

Finance Forward’ın haberine göre Sparkassen-Finanzgruppe, yürüttüğü “gizli proje” doğrultusunda ürün yelpazesine 2022’den itibaren kripto paraları da ekleyebilir.

Konuyla ilgili konsept çalışmalarının, Sparkasse bünyesindeki ödeme teknolojileri şirketi S-Payment tarafından yürütüldüğü belirtiliyor.

Almanya Tasarruf Bankaları Birliği (DSGV) adına Business Insider’a konuşan bir isim, “Kripto varlıklara çok büyük ilgi duyuluyor ve Sparkassen-Finanzgruppe de bunun farkında.” diyerek, grup içinde kripto paralara yönelik test çalışmalarının yapıldığını aktardı.

Şu anki aşamada, Sparkassen’in kripto para saklamak için kullanılan bir dijital cüzdan oluşturması ve müşterilerin bitcoin gibi kripto paralarını bu cüzdanlarda tutmaya başlaması halinde doğabilecek sonuçlar inceleniyor.

Sparkasse’nin ülke genelinde 8 binden fazla şubesi ve yaklaşık 50 milyon müşterisi bulunuyor.

Basında çıkan haberlere göre grup, banka müşterilerine doğrudan kripto para alım hizmeti sunma ihtimalini de değerlendiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!