Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralar Hakkında Konuşan CFTC Başkanı Yeni Yaptırımlar İçin Tarih Verdi!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), gelecekte daha fazla kripto para odaklı yaptırım görülebileceğini söyledi.

CFTC Başkanı Rostin Behnam kısa süre önce yaptığı bir açıklamada, önümüzdeki altı ay ila iki yıl içinde kripto paralar için bir sonraki “yaptırım eylemleri döngüsünü” beklediğini söyledi.

Yaptırım döngüsünün temelinde, kripto paraların daha fazla değer kazanmaya başlaması ve artan bireysel yatırımcı ilgisinin olacağını belirterek sektördeki dolandırıcılıkların ve manipülasyonun önüne geçmek için bu tür müdahalelerin şart olacağını vurguladı:

Bir düzenleyici olarak benim bakış açıma göre muhtemelen önümüzdeki 6 ila 18 ay veya altı ila 24 ay içinde, varlıkların değer kazanması ve bireysel yatırımcıların ilgisi nedeniyle başka bir yaptırım eylemi döngüsü göreceğiz. Düzenleyici bir çerçeve olmadan, bu şeffaflık olmadan, düzenleyiciler olarak tipik olarak kullandığımız araçlar olmadan, bu dolandırıcılığı ve manipülasyonu görmeye devam edeceksiniz.

Geçtiğimiz yıl içinde CFTC ve SEC, Binance ve FTX de dahil olmak üzere kripto para piyasasının öncü aktörlerine karşı çeşitli yaptırımlar uygulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!